Neymar onttroont Pelé in riante zege van Brazilië

De nieuwe topscorer aller tijden van de Braziliaanse nationale ploeg: Neymar. De 31-jarige aanvaller van Al-Hilal had vannacht met twee goals een groot aandeel in de ruime overwinning van Brazilië op Bolivia in een WK-kwalificatiewedstrijd: 5-1.

Brazilië
Brazilië
5 - 1
Bolivia
Bolivia

De bezoekers kwamen naar Belém met één doel: tegenhouden. Dat ging een kwart wedstrijd goed, toen opende Rodrygo de score uit een rebound. Bolivia haalde de rust met het kleinste verschil, na de pauze openden dan toch de sluizen en liep de Seleçao uit naar een riante marge. Een uithaal van Raphinha betekende 2-0, Rodrygo was even later opnieuw trefzeker.

Na een uur kwam het moment waar alle aanwezigen voor waren gekomen, niet in de laatste plaats de hoofdrolspeler zelf. Neymar stond gelijk met de legendarische Pelé op de topscorerslijst van de Goddelijke Kanaries, en hij wilde die titel graag voor zich opeisen. In de eerste helft miste hij een strafschop, even later perste hij er een solo vanaf zowat de middenlijn uit die nét niet doeltreffend eindigde. Nu was het raak door een droog afgewerkt schot.

Victor Abrego deed wat terug voor Bolivia nadat Neymar het slotakkoord verzorgde door een keepersfout af te straffen. De superster heeft nu 79 goals voor Brazilië gemaakt, twee meer dan Pelé. In de nacht van dinsdag op woensdag wacht de geelhemden de volgende uitdaging: een bezoek aan Peru.