Neymar noemt nóg een competitie die de Ligue 1 kan aanvallen

Reacties

De Eredivisie is hard op weg om de Ligue 1 in te halen en de vijfde competitie van Europa te worden, gemeten naar de coëfficiëntenranglijst althans. Neymar suggereert dat er inmiddels nóg een competitie die kan wedijveren met de Franse: de Saudi Pro League.

Neymar noemt nóg een competitie die de Ligue 1 kan aanvallen
© Pro Shots
Brazilië
Brazilië
5 - 1
Bolivia
Bolivia

Volgens de Braziliaanse vedette, die sinds enkele maanden voor Al-Hilal speelt, is zijn nieuwe competitie 'misschien wel beter dan Ligue 1'. De aanvaller heeft een aardig idee van het niveau van de Franse competitie, want tot voor een paar maanden was hij daarin actief als speler van Paris Saint-Germain. Op een persconferentie bij de Braziliaanse nationale ploeg besprak Neymar zijn transfer naar het Midden-Oosten.

'De bal is hier ook rond. En als je kijkt naar de namen die in deze competitie spelen, is het best mogelijk dat die sterker is dan de Ligue 1. Er wordt intens getraind, en ik heb honger naar succes bij Al-Hilal. Wat mensen zeggen, doet me niets. Ze zeiden dat de Ligue 1 zwak was, maar nergens heb ik het zo lastig gehad. Dit wordt een interessante competitie en ik weet zeker dat jullie gaan kijken', aldus Ney.

De 31-jarige Neymar voorziet geen aanpassingsproblemen, zo vertelde hij met de nodige zelfspot. 'Nee, dat komt wel goed. Oké, ik spreek geen Arabisch, maar na vijf of zes jaar in Frankrijk was mijn Frans ook nog steeds knudde. Dat zal dus niet anders worden. Ik ben blij om een nieuwe cultuur te leren kennen, blij met mijn keuze en met de toekomst die er hier voor me ligt.'

In de nacht van vrijdag op zaterdag trapt Brazilië de WK-kwalificatie af: in Belém komt de traditioneel zwakke broeder Bolivia op bezoek. In de nacht van dinsdag op woensdag volgt een eerste serieuze krachtmeting: een bezoek aan Peru. In de poule van tien landen gaan er vanaf het WK van 2026 zes rechtstreeks naar de mondiale eindronde, dus kwalificatie voor zijn vierde WK moet erin zitten voor Neymar. Voor speler noch bond is zijn overstap naar het Midden-Oosten vooralsnog een probleem gebleken om voor de nationale ploeg te blijven spelen. 

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.