Olympiakos bewijst dat lek nog niet boven is bij Tottenham

Tottenham Hotspur heeft ondanks een 0-2 voorsprong niet kunnen winnen van Olympiakos. De ploeg van Mauricio Pochettino begon zo teleurstellend aan een nieuw Champions League-avontuur.

Olympiakos Piraeus
2 - 2
Tottenham Hotspur

Tottenham bereikte vorig jaar de finale van de Champions League en werkte afgelopen zaterdag aan het zelfvertrouwen voor de start van een nieuw Europees seizoen, door met 4-0 te winnen van Crystal Palace. Tottenham maakte toen al zijn doelpunten in de eerste helft en had ook woensdagavond voor rust het vizier op scherp staan. Toch begonnen de Engelsen niet goed aan de ontmoeting in het  Georgios Karaiskákisstadion.

De eerste kansen waren voor Olympiakos. Hugo Lloris greep goed in bij een schot van Mathieu Valbuena, ook Daniel Podence stuitte op de keeper en de tweede poging van de Portugees belandde op het aluminium. Tottenham hield stand en kreeg twintig minuten voor rust een penalty, toen Harry Kane over het uitgestoken been van Yassine Meriah duikelde. Kane schoot vanaf elf meter zelf raak.

Vijf minuten later was het weer raak en leek Tottenham op rozen te zitten. Lucas Moura ontving de bal van Ben Davies en schoot van buiten het strafschopgebied hard raak. Olympiakos weigerde om de handdoek in de ring te gooien en kreeg kort voor rust het doelpunt waar het recht op had. Podence combineerde met Valbuena en bracht de spanning terug in de wedstrijd.

Kort na rust leek Tottenham zijn marge terug te brengen naar twee, toen Dele Alli scoorde. Zijn doelpunt werd echter afgekeurd vanwege buitenspel en dat bracht Olympiakos in de gelegenheid om op gelijke hoogte te komen. Jan Vertonghen veroorzaakte een strafschop, die feilloos werd binnengeschoten door Valbuena. Zo moest Tottenham opnieuw beginnen, maar ondanks een behoorlijk aantal kansen viel de gewenste winnende goal niet.

Het lek blijkt dus nog niet boven bij Tottenham, dat voor de ruime zege op Crystal Palace maar vijf punten uit de eerste vier competitieduels pakte. Pochettino weet die slechte resultaten mede aan de transferperikelen en hoopte na de interlandbreak aan een zegereeks te kunnen bouwen. Olympiakos had echter andere plannen in Groep B, waar verder Bayern München en Rode Ster Belgrado in zitten. De Duitsers en de Serviërs staan later deze woensdagavond (21.00 uur) tegenover elkaar.