Wereldgoal in Youth League-finale: AZ is niet langer titelhouder

Reacties

Olympiakos Piraeus heeft maandag mede dankzij een hele fraaie treffer de Youth League gewonnen. AC Milan werd in de finale met 3-0 verslagen. Dat betekent dat AZ niet langer titelhouder van het jeugdtoernooi is.

Wereldgoal in Youth League-finale: AZ is niet langer titelhouder
© Ziggo Sport

De talenten van AZ waren in de eindstrijd van vorig jaar met liefst 5-0 te sterk voor Hajduk Split en werden daarmee de opvolger van Benfica, dat in de finale van 2022 met 6-0 had gewonnen van Red Bull Salzburg. Ook maandag was het verschil tussen goud en zilver weer groot.

En dat terwijl Olympiakos en Milan elkaar lang in evenwicht hadden gehouden. De ban werd na een klein uur gebroken door een benutte strafschop van Christos Mouzakitis. Die klap kwam hard aan bij Milan, dat hierna direct stopte met verdedigen en in een paar minuten tijd twee volgende goals om de oren kreeg. De 3-0 van Theofanis Bakoulas, een omhaal, was wonderschoon.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Olympiakos is de zevende winnaar van de Youth League, de Champions League voor de hoogste jeugdploegen. Dit toernooi wordt sinds het seizoen 2013/14 gespeeld. Chelsea en Barcelona (tweemaal) zijn de enige twee ploegen die de Youth League tot dusver meer dan een keer wonnen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.