Oliedomme Diatta vertelde ploeggenoten al dat hij rood ging pakken

Reacties

Krépin Diatta was na afloop van het duel met Galatasaray (1-1) de meest besproken man aan de kant van Club Brugge. Hij bezorgde zijn ploeg in blessuretijd een punt, maar pakte ook een oliedomme tweede gele kaart. Spijt heeft de Senegalees echter niet.

Oliedomme Diatta vertelde ploeggenoten al dat hij rood ging pakken
© Pro Shots
Galatasaray
Galatasaray
1 - 1
Club Brugge
Club Brugge

Dankzij Diatta's late treffer mag Club Brugge in de laatste wedstrijd van de groepsfase tegen het reeds geplaatste Real Madrid met Galatasaray gaan uitmaken wie de fel begeerde derde plek pakt, die na de winterstop recht geeft op het spelen van Europa League-voetbal. Het zorgde bij de pas twintigjarige Diatta voor een vreugde-explosie, waarna hij provocatief zijn shirt uittrok. Daarvoor kreeg hij zijn tweede gele kaart en kon hij meteen richting de kleedkamers.

Dat was nog niet alles voor Brugge, want in het tumult dat na de treffer ontstond was ook Clinton Mata zijn emoties niet de baas en trapte hij een cornervlag doormidden. Ook hij had al geel en scheidsrechter Ivan Kruzliak kon niet anders dan ook Mata weg te sturen. Plots stond Brugge met twee man minder op het veld en moest het met de negen overgebleven spelers een punt veiligstellen in de heksenketel in Istanbul.

Hoewel Brugge een heel belangrijk punt pakte, ging het na afloop voornamelijk over zondaars Diatta en Mata. Diatta – zowel in positief als negatief opzicht hoofdrolspeler – toonde weinig berouw, na het benadelen van zijn teamgenoten. 'Ja, ik wist dat ik al geel had', vertelde hij na afloop in de mixed-zone. 'Toen ik scoorde zei ik tegen mijn teamgenoten dat ze het met z'n tienen moesten gaan doen. Ik wilde de Galatasaray-fans die me de hele wedstrijd uitjoelden van repliek dienen en laten zien dat ik mentaal sterk was.'

Dat Brugge-trainer Philippe Clement daar een ander beeld van heeft bleek wel uit zijn reactie na afloop. 'Ik begrijp het gewoon niet', vertelde hij. 'Juist op dit soort momenten moet je de kalmte bewaren en rustig blijven in je hoofd. We moeten blij zijn dat we geen doelpunt tegen hebben gekregen, want dat zie je heel vaak gebeuren als teams net hebben gescoord.' Tevredener kan Clement zijn met de reactie van zonderaar Mata, die zich na zijn rode kaart schuldbewuster toonde dan teamgenoot Diatta. 'Ik had niet zo mogen reageren, maar had mijn emoties even niet onder controle. Het kwam ook door de intense sfeer in het stadion; dat had ik nog nooit meegemaakt.'

Spijt of geen spijt, zeker is dat zowel Mata als Diatta het cruciale treffen met Real Madrid over twee weken moeten missen. 'Dat is al een straf op zich voor hen', vervolgde Clement na afloop. 'Iedereen wil graag tegen Real Madrid spelen, maar door hun acties van vanavond moeten ze het aan zich voorbij laten gaan. Het zijn jonge spelers, die moeten leren van hun fouten. Hopelijk overkomt het hen niet nog een keer in de toekomst.' Goed nieuws voor Clement is dat aanvoerder Ruud Vormer – die geschorst was – dan wel weer terug is.

Probleemgeval Diagne
Of Mbaye Diagne in beeld is om Diatta's positie in de voorhoede over te nemen, valt te betwijfelen. De aanvaller werd afgelopen zomer gehuurd van Galatasaray, maakte een paar goals, maar lag bovenal voortdurend overhoop met teamgenoten. Dinsdag werd hij niet opgenomen in de wedstrijdselectie, maar was hij opvallend genoeg wel in Istanbul. Naar verluidt had hij een gesprek met de clubleiding van Galatasaray, omdat zijn situatie in Brugge steeds uitzichtlozer wordt en hij nog altijd onder contract staat in Turkije. Dat Diagne kan voetballen is iedereen in België wel duidelijk, maar het enfant terrible heeft zich in een paar maanden onmogelijk gemaakt bij de ploeg van Vormer.

UEFA Champions League

Stand Groep A UEFA Champions League 2019/2020

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
PSG
6
5
1
0
17-2
+15
16
2
Real Madrid
6
3
2
1
14-8
+6
11
3
Club Brugge
6
0
3
3
4-12
-8
3
4
Galatasaray
6
0
2
4
1-14
-13
2
* Actueel tot en met 29 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Club Brugge
Meer over Club Brugge
Meer UEFA Champions League
Meer over UEFA Champions League
Meer K. Diatta
Meer over K. Diatta
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.