Ødegaard zet Vitesse met pareltje op goede spoor in bekertoernooi

Reacties

Vitesse heeft zich woensdag ten koste van Heracles Almelo geplaatst voor de achtste finale van het toernooi om de TOTO KNVB-beker. Martin Ødegaard leidde de zege van de Arnhemmers in met een rake knal.

Ødegaard zet Vitesse met pareltje op goede spoor in bekertoernooi
Heracles Almelo
Heracles Almelo
0 - 2
Vitesse
Vitesse

Met het bekerduel van drie jaar geleden in Almelo in het achterhoofd waren de verwachtingen hoog. In 2015 won Heracles uiteindelijk na verlenging met 4-1 van Vitesse, dat de wedstrijd eindigde met acht spelers. Een spektakel als toen werd het niet, maar de Arnhemmers kregen de eerste kans op de openingstreffer. Michael Brouwer, die het mocht laten zien in plaats van Janis Blaswich, keerde een schot van Martin Ødegaard.

Vervolgens ging Heracles in de aanval en was Brandley Kuwas dicht bij een goal. De aanvaller profiteerde bijna van een slippertje van Vitesse-doelman Eduardo. Kuwas pikte de bal op en ging op het doel af, maar schoot in het zijnet. Kort daarna hield Brouwer Heracles aan de andere kant nog op de been op een poging van Oussama Darfalou, maar had hij vlak voor rust geen antwoord op een schot van Ødegaard. Het talent uit Noorwegen na een diepe voorzet aan en schoot op fraaie wijze raak in de verre hoek: 0-1. Het betekende voor Ødegaard zijn eerste goal van het seizoen.

Met invaller Adrián Dalmau binnen de lijnen hoopte Heracles in de tweede helft een vuist te maken tegen Vitesse, maar daar kwam weinig van terecht. De meeste dreiging kwam van Kuwas, die een vrije trap tegen de vuisten van Eduardo schoot. Aan de andere kant hield Darfalou de thuisploeg in leven door op aangeven van Matus Bero de bal naast het doel te werken. Uiteindelijk zorgde de achttienjarige invaller Thomas Buitink in de slotfase voor de beslissing.

Vitesse gaat zaterdag in de koker voor de loting en speelt eerder op de avond al de lastige uitwedstrijd bij koploper PSV. Heracles gaat zaterdagavond op bezoek bij NAC Breda. Beide duels beginnen om 18.30 uur.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.