Norwich City wacht al 560 minuten op treffer en is hard op weg naar Championship

Norwich City lijkt degradatie uit de Premier League niet meer te kunnen voorkomen. Manager Daniel Farke besloot de twee productiefste spelers op de bank te laten beginnen en betaalde daarvoor de rekening.

Norwich City
0 - 1
Brighton & Hove Albion

Met nog zes duels voor de boeg zag de toekomst voor Norwich City er allerminst rooskleurig uit, maar het programma bood nog wel enige hoop. Zeker de eerste drie wedstrijden tegen Brighton & Hove Albion (thuis), Watford (uit) en West Ham United (thuis) zouden misschien wat broodnodige punten op kunnen leveren, maar meteen in het eerste duel ging het fout.

Todd Cantwell en Teemu Pukki waren twee van de weinige lichtpuntjes van Norwich City dit seizoen, maar beiden begonnen tijdens het cruciale duel met Brighton op de bank. Geen enkele speler in de basis had meer dan één keer gescoord dit seizoen in de Premier League, terwijl Cantwell (6) en Pukki (11) samen in totaal toch goed waren voor zeventien competitietreffers.

Pas halverwege de tweede helft, in de 67ste minuut, besloot Farke het duo binnen de lijnen te brengen. Het stond op dat moment 0-1 door een treffer van Leandro Trossard in de 25ste minuut op aangeven van Aaron Mooy. Waar Norwich-doelman Tim Krul woensdag nog enorm in de fout ging, kon hij aan dit tegendoelpunt weinig doen. Trossard was het eindstation van een uitstekende aanval van Brighton.

Norwich City stelde er echt helemaal niets tegenover. Ook na het inbrengen van Cantwell en Pukki hing de gelijkmaker eigenlijk vrijwel geen moment in de lucht. Pas diep in de extra speeltijd kreeg de thuisclub een eerste echt grote kans, maar de kopbal van Adam Idah belandde tegen de paal. Het bleef daarom 0-1, waardoor degradatie bijna onafwendbaar lijkt voor Norwich City. Na het winnende doelpunt van Jamal Lewis eind februari thuis tegen Leicester City (1-0) wachten The Canaries nu 560 minuten (!) op een doelpunt.

Brighton & Hove Albion verzekerde zich door de overwinning bijna van nog een seizoen op het hoogste niveau in Engeland. De ploeg van Davy Pröpper, die de hele wedstrijd speelde, staat negen punten boven de streep.