Krul doet Aubameyang record cadeau, Leicester moet vrezen voor CL-ticket

Arsenal heeft met grote dank aan Tim Krul drie punten bij mogen schrijven na het thuisduel met Norwich City. Leicester City zette daarentegen het Champions League-ticket op de tocht na een nederlaag op bezoek bij Everton.

Arsenal
Arsenal
4 - 0
Norwich City

Met een 3-0 nederlaag tegen Manchester City en een 2-1 nederlaag tegen Brighton & Hove Albion kwam Arsenal hondsberoerd uit de coronabreak. Maar na de 0-2 zege op Southampton was het voor Arsenal zaak om woensdagavond in de thuiswedstrijd tegen Norwich City door te pakken in de strijd om de Europese tickets. Iets wat in een thuiswedstrijd tegen de hekkensluiter een noodzaak was.

Toch hadden The Gunners een ongekende flater van doelman Krul nodig om op voorsprong te komen. De Nederlandse doelman probeerde Pierre-Emerick Aubamayang uit te kappen, maar dat mislukte volledig. Aubameyang kon zodoende simpel de 1-0 in het lege doel schuiven en daarmee zijn vijftigste Premier League-goal noteren. Een mooie mijlpaal voor de aanvaller. Geen Arsenal-speler kwam ooit sneller tot vijftig goals en in totaal kwamen slechts vijf aanvallers sneller tot die mijlpaal in de Premier League, onder wie Ruud van Nistelrooy.

Na de openingsgoal kwam Arsenal geen moment meer in gevaar. Aubameyang groeide met een assist op Granit Xhaka (bij de 2-0 in de eerste helft) en zijn tweede goal in de tweede helft uit tot de grote man in het Emirates Stadium. Arsenal won uiteindelijk met 4-0, omdat ook Cédric Soares zijn debuut voor Arsenal nog opluisterde met een mooie goal van afstand. Aubameyang en consorten mogen zodoende weer drie punten bijschrijven, waarmee de ploeg van Mikel Arteta naar de zevende plaats op de ranglijst klimt. Voor Norwich City lijkt het wachten tot de definitieve degradatie naar het Championship.

2 - 1

Leicester City leek lange tijd tamelijk eenvoudig af te stevenen op deelname aan de Champions League volgend seizoen, maar The Foxes moeten na woensdagavond toch ernstig gaan oppassen. De ploeg van Brendan Rodgers boekte slechts één overwinning in de laatste zeven Premier League-wedstrijden en ook op bezoek bij Everton werd wéér niet gewonnen.

Dat was te wijten aan de bedroevende start van Leicester City op Goodison Park. Al binnen een ruim kwartier stond Everton op een 2-0 voorsprong. Richarlison zorgde na tien minuten voor de 1-0, waarna Everton via een penalty van Gylfi Sigurdsson de voorsprong verdubbelde. Wilfred Ndidi maakte vlak daarvoor hands bij een vrije trap van Lucas Digne.

Leicester City kwam wel terug in de wedstrijd via Kelechi Iheanacho. De Nigeriaanse spits bracht al zes minuten na rust de spanning terug. Die spanning werd Jordan Pickford en Michael Keane bijna te veel. Pickford liet namelijk een voorzet door zijn handen glippen, waarna Keane bijna de 2-2 in eigen goal werkte. De verdediger kon de bal echter nog net op tijd wegwerken. Het bleef daarmee 2-1 en die stand stond ook na 96 minuten nog op het scorebord. Daarmee is het verschil tussen nummer drie Leicester City en nummer zes Wolverhampton Wanderers nog maar drie punten. De bovenste vier (of vijf, afhankelijk van de Europese straf van Manchester City) grijpen na het seizoen een Champions League-ticket.

AFC Bournemouth
1 - 4
Newcastle United

Met Nathan Aké en Arnaut Danjuma Groeneveld stonden twee Nederlanders aan de aftrap in het duel tussen AFC Bournemouth en Newcastle United. Voor Danjuma was het zelfs zijn eerste basisplaats sinds 7 december 2019, waarna hij lange tijd kampte met een blessure. Het werd echter niet bepaald een wedstrijd om over naar huis te schrijven voor het tweetal. De degradatiezorgen namen namelijk alleen maar verder toe door een forse 1-4 nederlaag op eigen veld. Dwight Gayle, Sean Longstaff, Miguel Almirón en Valentino Lazaro verzorgden de goals voor Newcastle United, de eerste drie deden dat allemaal op aangeven van Allan Saint-Maximin. Dan Gosling redde vlak voor tijd op aangeven van Aké nog de eer voor de thuisploeg, die op een negentiende plek blijft steken.