Nieuwe Leipzig-trainer overtuigde twijfelende Brobbey met Haaland-plan

Reacties

Brian Brobbey heeft in gesprek met Andy van der Meijde een inkijkje gegeven in de gang van zaken rond zijn overstap naar RB Leipzig en zijn vertrek bij Ajax. De negentienjarige aanvaller erkent dat de Amsterdammers hem inderdaad wilden terughalen, maar gaat voor zijn kans in Duitsland.

Nieuwe Leipzig-trainer overtuigde twijfelende Brobbey met Haaland-plan
© Pro Shots

Brobbey koos voor een vierjarig contract bij Leipzig, al was er eerder dit jaar ook een moment dat hij bij Ajax wilde blijven. 'Na mijn goal tegen Lille kwam Marc Overmars opnieuw met een aanbod. Toen zei ik tegen mijn zaakwaarnemer: ik blijf. Maar de onderhandelingen liepen stuk', aldus Brobbey, die stelt dat het 'geen bullshit' is dat Ajax hem wilde terugkopen.

Dat hij uiteindelijk toch transfervrij de deur uitloopt in Amsterdam, heeft alles te maken met een gebrek aan perspectief. 'Ik wil gewoon spelen. Ik had al zo'n gevoel dat ze een spits wilden halen. En het was waar', doelt hij op de komst van Sébastien Haller in januari. 'Toen dacht ik wel: shit, het klopt dus. Want er waren ook beloftes naar mij gedaan dat ze geen spits zouden halen.'

Een vertrek naar Leizpig was het resultaat, al werd Brobbey aan het twijfelen gebracht toen Julian Nagelsmann naar Bayern München vertrok en de club ook afscheid nam van technisch directeur Markus Krösche. 'Ik heb wel gelijk mijn zaakwaarnemer gebeld om de situatie te checken. Hij zei dat we wel een paar dingen konden regelen als ik terugwilde naar Ajax, maar toen belde de nieuwe trainer.'

En wat Jesse Marsch te vertellen had, wekte vertrouwen. 'Hij heeft me vaak gebeld en zei: "Ik heb een plan met je. Ik heb spitsen goed gemaakt: ook Haaland." De Amerikaan werkte met Erling Haaland samen bij Red Bull Salzburg voordat de Noorse goalgetter de overstap naar Borussia Dortmund maakte. Afgelopen seizoen scoorde Patson Daka onder de hoede van Marsch ook aan de lopende band.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Gerelateerde artikelen
Meer Ajax
Meer over Ajax
Meer RB Leipzig
Meer over RB Leipzig
Meer Brobbey
Meer over Brobbey
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.