RB Leipzig neemt afscheid van technisch directeur die Brobbey strikte

Reacties

Markus Krösche, de man die verantwoordelijk was voor het binnenhalen van Brian Brobbey, vertrekt als technisch directeur bij RB Leipzig. Zijn contract liep nog tot medio 2022, maar beide partijen gaan na het het huidige seizoen al uit elkaar.

RB Leipzig neemt afscheid van technisch directeur die Brobbey strikte
© Pro Shots

'Na intensieve discussies over de toekomst van de club zijn RB Leipzig en Krösche wederzijds tot het besluit gekomen om hun samenwerking te beëindigen en het contract van Krösche in onderling overleg te beëindigen aan het einde van het seizoen', zo laat RB Leipzig weten op de clubwebsite. Krösche was sinds de zomer van 2019 in dienst bij Die Roten Bullen nadat hij eerder werkzaam was bij Bayer Leverkusen en SC Paderborn.

Krösche was onlangs nog verantwoordelijk voor het binnenhengelen van Brobbey. 'Als jonge, veelzijdige en vastberaden speler past Brian heel goed in het profiel van een RB Leipzig-speler. We zijn dolblij dat hij ervoor gekozen heeft om voor ons te tekenen, omdat hij verschillende aanbiedingen had van topclubs uit Europa', zo zei Krösche na de komst van de Ajax-spits. Het is een van zijn laatste wapenfeiten geweest. Eerder haalde Krösche onder anderen Justin Kluivert, Dani Olmo, Alexander Sørloth (foto) en Dominik Szoboszlai naar Leipzig.

'De gesprekken met Markus waren altijd heel goed en open. Na twee jaar constructief teamwerk zijn we nu gezamenlijk tot de conclusie gekomen dat het opzeggen van het contract voor beide partijen de juiste oplossing is. Uiteraard zijn we op deze situatie voorbereid en zullen we ook komend seizoen met een sterk team aan ons Champions League-doel beginnen. We willen Markus bedanken voor wat hij heeft bereikt tijdens zijn tijd bij RB Leipzig en wensen hem het beste voor de toekomst. Zijn taken worden tot het einde van het seizoen overgenomen door Christopher Vivell en Florian Scholz', zo laat algemeen directeur Oliver Mintzlaff weten.

Krösche, die door Duitse media wordt gelinkt aan een overstap naar Eintracht Frankfurt, houdt het zelf kort op de clubwebsite: 'Ik wens de club en het team het allerbeste en bedank iedereen voor de geslaagde tijd samen.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.