Ajax is Brobbey definitief kwijt: vierjarig contract bij Leipzig

Reacties

De toekomst van Brian Brobbey ligt definitief niet in Amsterdam. RB Leipzig meldt vrijdagochtend dat het de negentienjarige spits in de zomer transfervrij overneemt van Ajax. Brobbey tekent een vierjarig contract.

Ajax is Brobbey definitief kwijt: vierjarig contract bij Leipzig
© Pro Shots

De overgang naar de huidige nummer twee van de Bundesliga diende zich al enige tijd aan, nadat Ajax onlangs meldde dat het de pogingen om het aflopende contract van Brobbey te verlengen had gestaakt. Sindsdien lieten diverse betrokkenen uit Amsterdam geen mogelijkheid onbenut om de hoop uit te spreken dat de aanvaller alsnog zou blijven, maar dat is nu dus echt uitgesloten. En dus ziet Ajax de talentvolle jeugdinternational gratis en voor niets de deur uitlopen.

Ondanks dat vooruitzicht blijft Erik ten Hag gewoon een beroep doen op Brobbey. Donderdag was de in Amsterdam geboren spierbundel als invaller nog trefzeker in het Europa League-duel met Young Boys (3-0). Na afloop vertelde de trainer van Ajax zich tot het einde van het seizoen te zullen blijven inzetten om de jonge aanvaller te helpen bij zijn ontwikkeling. Tot nu toe deed Ten Hag dit seizoen elf keer een beroep op Brobbey, die dat terugbetaalde met vier doelpunten. 

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Ajax
Meer over Ajax
Meer Brobbey
Meer over Brobbey
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.