RB Leipzig aast op Brobbey

Reacties

De kans is groot dat Brian Brobbey volgend seizoen in de Bundesliga speelt. De negentienjarige spits, die vandaag aan Ajax liet weten dat hij zijn aflopende contract niet zal verlengen, staat in de nadrukkelijke belangstelling van RB Leipzig. De Duitse topclub zou al meerdere keren met het talent hebben gesproken.

RB Leipzig aast op Brobbey
© Pro Shots

Brobbey kreeg tien maanden geleden de aanbieding van Ajax om zijn contract open te breken, samen met een groot aantal andere veelbelovende talenten. Waar alle andere spelers de verbintenissen verlengden, bleef het stil vanuit Brobbey en zijn zaakwaarnemer Mino Raiola.

Hoewel Brobbey dit seizoen onder Erik ten Hag de nodige speeltijd krijgt, onder meer als basisspeler in het cruciale Champions League-duel met Atalanta Bergamo, ziet de spits zijn toekomst liever buiten Amsterdam. Ondanks meerdere pogingen van Ajax om toch tot een akkoord te komen, aast de jonge aanvaller op een transfer. Brobbey doorliep vrijwel de gehele jeugdopleiding van Ajax, maar zal transfervrij de club verlaten. RB Leipzig zou dan zomaar de volgende bestemming kunnen zijn, aangezien de Duitsers hem graag willen inlijven.

Bekijk hier al onze video's
Meer Brobbey
Meer over Brobbey
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.