Klaassen over Brobbey: 'Zeg elke dag tegen hem dat hij moet blijven'

Reacties

Brian Brobbey was donderdag tegen Young Boys opnieuw als invaller belangrijk voor Ajax. Davy Klaassen sprak achteraf dan ook de hoop uit dat de negentienjarige spits in Amsterdam blijft.

Klaassen over Brobbey: 'Zeg elke dag tegen hem dat hij moet blijven'
© Pro Shots
Ajax
Ajax
3 - 0
BSC Young Boys
BSC Young Boys

Het verhaal van Brobbey is bekend; de jongeling speelt al sinds 2010 voor Ajax, maar heeft een aflopend contract en vorige maand werd definitief duidelijk dat hij zijn verbintenis niet gaat verlengen. Die mededeling heeft in ieder geval geen impact gehad op de vorm van de jonge spits. Tegen Young Boys pikte hij weer een doelpunt mee, terwijl hij tegen Lille ook al erg belangrijk was geweest. Na de duels met de Fransen gaf trainer Erik ten Hag al aan dat de deur voor een langer verblijf van Brobbey nog niet potdicht zit.

Achteraf werd Klaassen bij ESPN gevraagd of hij weleens contact had met Brobbey over zijn toekomst. 'Ik zeg elke dag tegen Brian dat hij moet blijven', antwoordde de middenvelder. 'Daar geeft hij natuurlijk niet echt antwoord op, maar wij willen allemaal dat hij blijft. Vandaag laat hij weer zien welke waarde hij voor ons heeft, wat hij kan brengen. Ik denk dat het goed is voor hem en voor Ajax als hij blijft, maar wij kunnen zeggen wat we willen, het is uiteindelijk zijn eigen keuze.'

Brobbey zelf kwam achteraf ook voor de camera, maar wilde niet te veel woorden vuilmaken aan de lastige beslissing over zijn toekomst. 'Ik heb liever dat we over de wedstrijd praten. Ik doe altijd mijn best voor Ajax. Ik voel me goed, het contact met mijn medespelers is heel goed en de situatie rond mijn toekomst zit helemaal niet in mijn hoofd', benadrukte de jongeling.

Ten Hag sprak achteraf woorden van gelijke strekking. 'Als er nieuws is, horen jullie het wel. Laat die jongen verder maar met rust. Hij moet zich richten op het spel en goals maken. Er is nog genoeg werk aan de winkel voor hem.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.