Nieuw hoofdstuk in coronasoap Bayern maakt Nagelsmann wél blij

Reacties

Julian Nagelsmann had genoeg redenen om zich na het Champions League-duel met Dinamo Kiev zorgen te maken, maar er was ook goed nieuws voor de Bayern München-trainer. De vaccinatiegraad in de selectie stijgt namelijk.

Nieuw hoofdstuk in coronasoap Bayern maakt Nagelsmann wél blij
© Pro Shots
Dinamo Kiev
Dinamo Kiev
1 - 2
Bayern München
Bayern München

De coronasoap houdt Bayern al enkele weken in zijn greep. Eerst omdat Joshua Kimmich niet bleek te zijn gevaccineerd, wat tot een flinke discussie leidde. Daarna omdat diverse spelers uit de eerste selectie in quarantaine moesten. Onder hen Kimmich en het volgens Duitse media eveneens niet gevaccineerde viertal Serge Gnabry, Jamal Musiala, Michaël Cuisance en Eric-Maxim Choupo-Moting. Zij hadden contact gehad met een besmet persoon, waarschijnlijk (de wel gevaccineerde) verdediger Niklas Süle.

Om die reden miste Nagelsmann een hele rits spelers in Oekraïne. En dat baarde hem zorgen richting de rest van het seizoen, zo vertelde hij voor de aftrap. 'Als er spelers in quarantaine moeten, komen onze sportieve doelstellingen mogelijk in gevaar', zei de coach van Bayern bij DAZN. 'Het is belangrijk dat de groep bij elkaar blijft. Als er acht spelers niet bij zijn, dan lijdt elke selectie daaronder.' Nagelsmann hoopt weer over iedereen te kunnen beschikken als Borussia Dortmund over anderhalve week de tegenstander is in de Bundesliga.

In een poging de vaccinatiegraad omhoog te krijgen, kwam Bayern al met een harde maatregel. Wie zonder vaccin in quarantaine moet, krijgt geen salaris. Toeval of niet, dinsdagavond meldden Duitse media dat Gnabry en Musiala inmiddels een (eerste) prik hebben gehaald. Ook Kimmich en Cuisance zouden inmiddels serieus overwegen om zich alsnog te laten vaccineren. Nagelsmann werd er dinsdagavond mee geconfronteerd. 'Als dat het geval is, dan zou ik daar heel blij mee zijn. Het is een eerste stap.'

Defensie
Ook in een ander opzicht moet Bayern volgens Nagelsmann nog stappen zetten: de defensie. 'We hadden in de eerste helft acties waardoor de tegenstander had kunnen scoren. We moeten stabieler worden en tegen topploegen minder kansen weggeven', aldus de trainer, die tot overmaat van ramp met Lucas Hernández en Tiangou Nianzou zijn twee centrale verdedigers geblesseerd zag uitvallen. In het geval van Hernández wilde de staf geen risico nemen, de negentienjarige Nianzou heeft mogelijk een schouderblessure.

UEFA Champions League

Stand Groepsfase Groep E UEFA Champions League 2021/2022

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Bayern München
6
6
0
0
22-3
+19
18
2
Benfica
6
2
2
2
7-9
-2
8
3
Barcelona
6
2
1
3
2-9
-7
7
4
Dinamo Kiev
6
0
1
5
1-11
-10
1
* Actueel tot en met 15 mrt. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Bayern München
Meer over Bayern München
Meer S. Gnabry
Meer over S. Gnabry
Meer J. Musiala
Meer over J. Musiala
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.