'Bayern-twijfels drijven kroonjuweel richting Guardiola'

Reacties

Manchester City heeft er vertrouwen in dat het deze zomer een van de grootste deals in de clubhistorie kan sluiten. Jamal Musiala is smaakmaker van Bayern München, maar zou niet bepaald gelukkig zijn na een pover seizoen in Duitsland. Ook andere clubs denken dat ze van deze situatie kunnen profiteren.

'Bayern-twijfels drijven kroonjuweel richting Guardiola'
© Pro Shots

Bayern heeft na het 2-2 gelijkspel tegen Arsenal nog zicht op een plek in de halve finale van de Champions League, maar in Duitsland kreeg Der Rekordmeister herhaaldelijk met dreunen te maken. De titelstrijd wordt spoedig beslist in het voordeel van Bayer Leverkusen, de Duitse Super Cup ging naar RB Leipzig en in het bekertoernooi werd Bayern uitgeschakeld door derdeklasser FC Saarbrücken.

Eerder schreef Voetbal International al over de potentie van Magic Musiala.

Vorige maand schreef de lokale krant Manchester Evening News al over een afgeslagen contractaanbieding en BILD meldde vorig jaar dat Man City-manager Pep Guardiola 'droomt' van een samenwerking met Musiala. The Independent weet inmiddels dat er grote clubs achter de handtekening van de Duitser aan zitten. Man City zou de beste positie hebben, Musiala groeide op in Engeland en ziet zijn toekomst eerder in de Premier League dan in La Liga of een andere topcompetitie van Europa.

Volgens de Engelse krant wil Musiala meer zekerheid over de sportieve toekomst van Bayern. Oftewel: hoe groot is de kans dat de club uit München volgend seizoen weer achter de feiten aanloopt in Duitsland? Het contract van Musiala loopt nog door tot medio 2026, maar diverse clubs denken dat ze in de zomer toe kunnen slaan met een goed bod. Man City ligt volgens Engelse media dus aan kop in de race, Liverpool, Barcelona en Paris Saint-Germain zijn de andere clubs die de situatie van Musiala nauwlettend in de gaten houden.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.