Newcastle droomt groot in wachtkamer: Allegri, Cavani en Mertens

Reacties

Newcastle United staat aan de vooravond van een nieuw hoofdstuk in haar historie. De signalen uit de wachtkamer wijzen op een serieuze sprong voorwaarts voor The Magpies.

Newcastle droomt groot in wachtkamer: Allegri, Cavani en Mertens
© Pro Shots

Het groene licht laat nog op zich wachten, maar aan ambities geen gebrek bij de beoogde nieuwe roergangers van Newcastle United. Het ontbreekt alleen nog aan het akkoord van de Premier League. Terwijl de voetbalautoriteiten kijken naar de geloofsbrieven van de Saoedische kopers, sijpelen de nodige aansprekende namen door.

In de jacht op sportief succes is de blik gericht op topcoaches. Naast Mauricio Pochettino heet Massimilano Allegri een zeer serieuze kandidaat te zijn die als manager The Magpies tot grote hoogten moet doen stijgen. Zowel de Argentijn als de Italiaan is op dit moment zonder club. Voor de twee andere opties - Rafael Benítez en Lucien Favre – moet een afkoopsom worden betaald aan respectievelijk Dalian Yifang en Borussia Dortmund.

Wie het ook wordt, er komt ongetwijfeld een flink budget beschikbaar om de selectie te versterken. Die middelen worden mogelijk ingezet om transfervrije aanvallers te verleiden te kiezen voor Newcastle.

De verhalen gaan over de komst van een compleet nieuwe aanval in St. James' Park met de nodige ervaring in de bagage. Zo wordt Willian, die bij Chelsea een aflopend contract heeft, in verband gebracht met The Magpies. Daarnaast is de komende zomer transfervrije PSG-aanvaller Edinson Cavani een kandidaat voor de spits-positie, terwijl ook Dries Mertens zijn carrière kan vervolgen in de Premier League.

Newcastle United zal dan wel met een mooi verhaal, en een lucratieve aanbieding, moeten komen om de drie aanvallers voor zich te winnen. De interesse in Willian, Cavani en Mertens is immers groot en van aansprekende clubs.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Newcastle United
Meer over Newcastle United
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.