Premier League-clubs wrijven zich in de handen na bericht over Mertens

Reacties

Vlak voor de coronapandemie leek het erop dat Dries Mertens zijn aflopende contract met Napoli zou verlengen, maar volgens Italiaanse media staat een langere samenwerking inmiddels op losse schroeven.

Premier League-clubs wrijven zich in de handen na bericht over Mertens
© Pro Shots

La Gazzetta dello Sport bericht dat de kans dat de 32-jarige Belg alsnog vertrekt de afgelopen weken steeds groter is geworden. Door de financiële gevolgen van de coronacrisis is Napoli gaan twijfelen of Mertens wel een jaarsalaris van 4,5 miljoen euro plus tekengeld van twee miljoen euro waard is.

De dribbelaar onderhoudt volgens de berichtgeving toch al een moeizame relatie met voorzitter Aurelio De Laurentiis. Mertens zou afgelopen najaar tot de spelers hebben behoord die weigerden op besloten trainingskamp te gaan, een maatregel die de flamboyante preses instelde na enkele zwakke resultaten. Een voorstel van Mertens om de boete die de spelers hiervoor kregen te reserveren voor een goed doel werd geweigerd.

De gesprekken over een nieuwe deal zouden inmiddels al sinds 1 maart stil liggen. Verschillende Premier League-clubs, waaronder Arsenal, Chelsea en Manchester United, volgen de situatie met veel belangstelling.

Mertens speelt al sinds de zomer van 2013 voor Napoli, dat hem oppikte bij PSV. Kort voor de corona-uitbraak nestelde de Belg zich naast Marek Hamsik aan kop van de topscorerslijst aller tijden van I Partenopei.

La Gazzetta dello Sport: 'Mertens, De Laurentiis en de mislukte verlenging.'
La Gazzetta dello Sport: 'Mertens, De Laurentiis en de mislukte verlenging.'
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer D. Mertens
Meer over D. Mertens
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.