Nederlandse arbiter ziet zeker lijkend doelpunt over het hoofd op EK Onder-21

Reacties

Jong Frankrijk heeft de favorietenstatus op het EK Onder-21 donderdagavond onderstreept door in het eerste groepsduel af te rekenen met Jong Italië. De manier waarop dat gebeurde, zal stof tot napraten opleveren en dan met name de rol van scheidsrechter Allard Lindhout.

Nederlandse arbiter ziet zeker lijkend doelpunt over het hoofd op EK Onder-21
© Rai Uno
Frankrijk O21
Frankrijk O21
2 - 1
Italië O21
Italië O21

In de slotfase leek Italië namelijk de gelijkmaker te pakken te hebben toen een kopbal van Raoul Bellanova via de onderkant van de lat leek binnen te vallen. De bal leek over de lijn, maar was er geen VAR of doellijntechnologie om dat te bevestigen. Vervolgens kon verdediger Castello Lukeba de bal ook nog ongestraft met de arm uit het doel werken.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Lindhout kende tot woede van de Italianen geen doelpunt toe en ook de handsbal van Lukeba bleef onbestraft. Daardoor hield Frankrijk, dat sinds de 83ste minuut met tien man stond door een rode kaart voor Loïc Bade, stand met tien man. Doelman Lucas Chevalier onderscheidde zich in de slotfase ook met een aantal reddingen.

Zo had Frankrijk genoeg aan twee doelpunten van Arnaud Kalimuendo en Bradley Barcola. Pietro Pellegri trok de stand veertien minuten na de openingstreffer van Kalimuendo weer gelijk, maar zeventien minuten na rust nam Frankrijk weer de leiding via Barcola. En die gaf het daarna niet meer uit handen, tot woede van Italië.

UEFA Onder 21 Kampioenschap

Stand Groepsfase Groep D UEFA Onder 21 Kampioenschap 2023 Romania/Georgia

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Frankrijk O21
3
3
0
0
7-2
+5
9
2
Zwitserland O21
3
1
0
2
5-8
-3
3
3
Italië O21
3
1
0
2
4-5
-1
3
4
Noorwegen O21
3
1
0
2
2-3
-1
3
* Actueel tot en met 11 jul. 2023
Bekijk hier al onze video's
Meer UEFA Onder 21 Kampioenschap
Meer over UEFA Onder 21 Kampioenschap
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.