Gemoederen lopen hoog op tijdens O21-finale: Ashley Cole krijgt rood

Reacties

Tijdens de finale van het EK Onder-21 tussen Engeland en Spanje zijn voor rust twee rode kaarten uitgedeeld. Niet aan spelers, maar aan stafleden. Assistent-trainer Ashley Cole van Engeland werd naar de tribune gestuurd door scheidsrechter Espen Eskas.

Gemoederen lopen hoog op tijdens O21-finale: Ashley Cole krijgt rood
© NOS
Engeland O21
Engeland O21
1 - 0
Spanje O21
Spanje O21

De finale tussen Engeland en Spanje leek 0-0 als ruststand te krijgen, maar de Engelsen sloegen aan het einde van de eerste helft alsnog toe. De ploeg kreeg een vrije trap, wat men bij Spanje onterecht vond. Toen de inzet van Manchester City-speler Cole Palmer via de muur in het doel vloog, vloog ook de vlam in de pan.

Een deel van de stafleden en wisselspelers op de Spaanse bank stond namelijk op uit onvrede over de vrije trap. Zij kregen het aan de stok met spelers en stafleden van Engeland, onder wie dus Cole. Wat er precies gebeurde was niet te zien op televisie, maar Cole en een staflid van Spanje kregen de rode kaart. Ook was er geel voor Levi Colwill en Ohian Sancet.

In de spelerstunnel ging het gekibbel vervolgens nog even verder, waarna de tweede helft begon zonder Cole op de Engelse bank.

Bekijk hier al onze video's
Meer UEFA Onder 21 Kampioenschap
Meer over UEFA Onder 21 Kampioenschap
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.