Engeland en Spanje oppermachtig op jeugd-EK

Jong Engeland en Jong Spanje staan tegenover elkaar in de finale van het EK Onder-21. Beide landen wonnen woensdagavond betrekkelijk eenvoudig in de halve finale.

Israël O21
Israël O21
0 - 3
Engeland O21

De Engelsen kwamen eerst aan bod, zij stonden tegenover Israël. Nadat Morgan Gibbs-White van Nottingham Forest vroeg in de wedstrijd een strafschop had gemist, was het enkele minuten voor rust wel raak voor het talent. Vervolgens liep Engeland in de tweede helft verder uit via Cole Palmer en Cameron Archer. Noni Madueke maakte als invaller minuten, de bij PSV vertrokken Jarrad Branthwaite bleef op de bank.

Spanje O21
Spanje O21
5 - 1
Oekraïne O21

Spanje trof enkele uren later met Oekraïne de revelatie van het toernooi. De twee landen hadden elkaar in de groepsfase ook al getroffen, in de eerste ronde had Oekraïne met 3-1 gewonnen van Frankrijk. Door een vroeg doelpunt van Artem Bondarenko leek er opnieuw een stunt in de maak, maar nog voor rust zette Spanje dat recht via Abel Ruiz en Oihan Sancet. In de tweede helft nam Oekraïne meer risico en daar profiteerde Spanje optimaal van door nog eens driemaal te scoren.

Komende zaterdag staat de finale op het programma, Engeland en Spanje treffen elkaar om 18.00 uur. Spanje kan de zesde EK-titel winnen bij de Onder-21, dat zou een record zijn. Engeland staat (net als Nederland) op twee titels.