Nederlandse Anderlecht-goalie dolblij met winnende penalty in Belgische beker

Reacties

De twintigjarige Nederlandse doelman Bart Verbruggen is dolbij met zijn beslissende strafschop in de bekerwedstrijd van Anderlecht tegen tweedeklasser Lierse K. Coach Robin Veldman haalde vooral het slechte spel van de Belgische ploeg aan.

Nederlandse Anderlecht-goalie dolblij met winnende penalty in Belgische beker
Lierse K
Lierse K
ns
2 - 2
Anderlecht
Anderlecht

Anderlecht, dat na een slechte fase langzaam weer opklimt in België, had het knap lastig tegen Lierse. Na de 2-2 in reguliere speeltijd won het een zenuwslopende penaltyreeks met 8-9. De Nederlandse Verbruggen maakte de beslissende twintigste strafschop. 'Een dikke vette oef', omschrijft Het Nieuwsblad de wedstrijd, terwijl het Verbruggen typeert als een 'Anderlecht-held'.

De 'held' toonde zich na afloop dolblij met het resultaat. 'Ik kan je zeggen: dit is wel een ontlading. Ik had dat gevoel nooit eerder want tot nu toe scoorde ik alleen strafschoppen op training. Ik dacht: ik zit nu lekker in het moment, laat mij maar trappen. Ik had vooraf niet echt iets in mijn hoofd. Wat ik wist is dat de penalty hoog moest zijn, want dat is het moeilijkste voor een keeper. Ik keek naar de keeper en volgde mijn gevoel', zegt hij bij Het Nieuwsblad.

Verbruggen zit geregeld bij de wedstrijdselectie van Anderlecht, maar kwam in de competitie nog niet tot speelminuten. De 22-jarige Bredanaar keept zijn duels nu in de Challenger Pro league, het tweede niveau van België. 'Kijk, natuurlijk zou ik het liefst meer wedstrijden met de A-ploeg spelen. Er zijn hier goede keepers en de wedstrijden op het tweede niveau zin ook best leuk.' Over de Nederlandse coach Veldman is hij tevreden. 'Ik ken hem van de beloften en hij presteert goed.'

Slecht veldspel
Anderlecht bekert dus door in België, maar dat leidt bij de Belgische club behalve bij de doelman niet echt tot vreugde. Het veldspel was volgens de Belgische media nog niet al te hoopgevend. Ook coach Veldman is na afloop allesbehalve tevreden. 'We gaan gelukkig door, het is uiteindelijk het resultaat dat belangrijk is. Ik ben wel ontevreden over de twee tegendoelpunten die we slikken. Die slaan helemaal nergens op. We verliezen te makkelijk de bal', zegt hij bij Sporza.

De Belgische topclub in verval verloor nog niet onder Veldman, maar aan het spel is dus nog wel het nodige te verbeteren. Daarvoor heeft de nummer elf van België aankomende zondag een volgende kans, dan treft het in eigen huis Racing Genk.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Anderlecht
Meer over Anderlecht
Meer Beker van Belgie
Meer over Beker van Belgie
Meer R. Veldman
Meer over R. Veldman
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.