Anderlecht in diepe crisis: 'Jullie hebben drie jaar verprutst'

Reacties

Anderlecht is vrijdag het gesprek van de dag in België. De formatie van trainer Felice Mazzù verloor een dag eerder van hekkensluiter Zulte Waregem, de vijfde nederlaag in zes officiële duels. De vraag is hoe lang de opvolger van Vincent Kompany nog mag blijven zitten.

Anderlecht in diepe crisis: 'Jullie hebben drie jaar verprutst'
© Pro Shots
Zulte Waregem
Zulte Waregem
3 - 2
Anderlecht
Anderlecht

Onder Kompany zette Anderlecht de afgelopen twee seizoenen een stijgende lijn neer. De trainer vertrok in de zomer echter naar Burnley, waarna Mazzù werd opgepikt bij stuntclub Union Sint-Gillis. Onder hem draait het nog niet bepaald goed bij Anderlecht. Na dertien wedstrijden staat de club op de negende plek, met liefst achttien punten minder dan koploper RC Genk. De nederlaag bij Zulte Waregem was een nieuw dieptepunt.

Al voor de wedstrijd uitten de supporters van Anderlecht hun onvrede. 'In vijf maanden tijd hebben jullie drie jaar verprutst', viel te lezen op een spandoek. De fans spreken duidelijk in meervoud. Niet alleen Mazzù wordt de slechte seizoenstart aangerekend. Op een Franstalig spandoek werd de oefenmeester wel aangepakt: 'Gebrekkig spelsysteem', was de vertaling van de tekst.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Vrezen
Mazzù kreeg na de nederlaag tegen Zulte Waregem al vragen over zijn baan. 'Of ik moet vrezen? Dat moet u aan de directie vragen. Ik ga morgenochtend gewoon naar de club om de wedstrijd van zondag voor te bereiden. Als je bij Anderlecht aan de slag gaat, weet je dat je bijna alle wedstrijden moet winnen. Doe je dat niet, dan volgt de druk.'

De trainer van Anderlecht erkende dat het nog niet loopt zoals hij wil. 'Met de druk moeten we leren leven. Iedereen weet dat ik een goede band heb met mijn spelers. Maar voorlopig werkt het niet, want we pakken geen punten. Als het bestuur een beslissing wil nemen, zullen ze dat wel doen.'

Mazzù kreeg tijdens de persconferentie wel bijval van zijn collega van Zulte Waregem. 'Jullie stellen hem vragen waar hij onmogelijk op kan antwoorden. Vorig jaar was hij nog de beste trainer van België, maar wij kunnen de bal er natuurlijk zelf niet intrappen. Het kan dus zeker niet alleen zijn fout zijn', zei Mbaye Leye, de trainer van Zulte Waregem.

Pro League

Stand Pro League 2022/2023

België

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
7
Westerlo
34
14
9
11
61-53
+8
51
8
Cercle Brugge
34
13
11
10
50-46
+4
50
9
Sporting Charleroi
34
14
6
14
45-52
-7
48
10
OH Leuven
34
13
9
12
56-48
+8
48
11
Anderlecht
34
13
7
14
49-46
+3
46
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.