Kompany keert met lucratief contract terug naar Engeland

Reacties

Vincent Kompany is aangesteld als de nieuwe hoofdtrainer van Burnley. De voormalig verdediger heeft een meerjarig contract getekend op Turf Moor en wordt, volgens lokale bronnen, met een salaris van 2,9 miljoen euro per seizoen de bestbetaalde manager uit het Championship.

Kompany keert met lucratief contract terug naar Engeland
© Pro Shots

Kompany (36) werd al geruime tijd met Burnley in verband gebracht en dinsdag is zijn aanstelling dan eindelijk officieel gemaakt. De Belg keert zo terug naar Engeland, waar hij als speler jarenlang erg succesvol was bij Manchester City. Na zijn spelersloopbaan werd Kompany coach van Anderlecht. Eind mei gingen de club en trainer uit elkaar en werd de weg naar Burnley vrijgemaakt.

Burnley is de werkgever van Wout Weghorst, die na de degradatie uit de Premier League echter (al dan niet tijdelijk) wil vertrekken bij The Clarets. Van Erik Pieters is al afscheid genomen. Vermoedelijk dus zonder Nederlandse inbreng, maar met Kompany voor de groep, hoopt Burnley komend seizoen direct weer te kunnen terugkeren naar de elite.

'Burnley is een historische Engelse club en het is een eer om hier aan de slag te mogen gaan als hoofdtrainer', zegt Kompany op de website van zijn nieuwe club. 'Ik kijk ernaar uit om aan de slag te gaan met de spelers en naar het formeren van een positief, winnend elftal.'

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.