Kompany en Anderlecht per direct uit elkaar

Reacties

De wegen van Vincent Kompany en Anderlecht scheiden. De clubicoon van Manchester City fungeerde de afgelopen jaren als hoofdtrainer bij de Belgische recordkampioen.

Kompany en Anderlecht per direct uit elkaar
© Pro Shots

'De club en de coach hebben samen het afgelopen seizoen geanalyseerd en de toekomstplannen besproken. Daarbij is gezamenlijk beslist om de wegen te laten scheiden. Dit gebeurt met veel wederzijds respect en dankbaarheid voor wat er samen bereikt werd', meldt Anderlecht.

Kompany (36) keerde in 2019 terug naar Anderlecht, de club waar hij ook zijn jeugdopleiding had genoten. Destijds ging het om een rol als speler/trainer. Kompany fungeerde vanaf het seizoen 2020/21 als hoofdtrainer van Paars-Wit, waarmee hij dit seizoen als derde finishte in de Jupiler Pro League. De finale van de strijd om de Croky Cup (de Belgische beker) ging verloren van AA Gent. In Europa viel het doek al in de play-offs van de Conference League door toedoen van Vitesse.

In Engelse media wordt Kompany gelinkt aan Burnley, dat afgelopen seizoen degradeerde uit de Premier League en naar een nieuwe manager op zoek is.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.