Antwerp gaat vol voor historische dubbel en annuleert bekerfeestje

Reacties

Antwerp FC heeft besloten om de huldiging van het eerste elftal na het winnen van de Belgische beker te annuleren. De focus gaat volledig op de Belgische titelstrijd.

Antwerp gaat vol voor historische dubbel en annuleert bekerfeestje
© Pro Shots

Antwerp won woensdagavond zijn eerste wedstrijd in de play-offs met 0-2 van Union Sint-Gillis en heeft nu nog maar twee punten minder dan Racing Genk. De koploper komt aankomende zondag op bezoek in De Bosuil en kan dan dus afgelost worden als nummer één van de ranglijst. Volgende week wacht voor Antwerp vervolgens de thuiswedstrijd tegen regerend landskampioen Club Brugge.

Tussen deze twee topwedstrijden in zouden Mark van Bommel en zijn spelers volgende week donderdag gehuldigd worden vanwege het winnen van de Belgische beker. Daar wordt nu toch maar van af gezien. 'RAFC wil de focus op het sportieve (het vervolg van de Champions' play-offs) leggen en tegelijkertijd rekening houden met de feedback van onze fans die het een lastig tijdstip vinden om tijdig op de Grote Markt te geraken', schrijft Antwerp op zijn social media-pagina's.

Antwerp werd voor het laatst kampioen in 1957, wat destijds de vierde landstitel van The Great Old betekende. De beker werd tot dusver ook vier keer gewonnen, maar nog nooit in hetzelfde jaar als het kampioenschap. Van Bommel kan zodoende historie schrijven met de eerste dubbel ooit bij Antwerp.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.