Van Bommel jaagt op de dubbel: drie dagen na bekerwinst is het weer feest

Antwerp heeft uitstekende zaken gedaan in de titelrace. Op bezoek bij Union Sint-Gillis won de ploeg van Mark van Bommel met 0-2, onder meer door een goal van Jurgen Ekkelenkamp. Drie dagen na de bekerwinst is nu ook de landstitel een reële optie. Antwerp klimt met deze zege naar de tweede plek in de play-offs om het kampioenschap van België.

Union Sint-Gillis
0 - 2
Antwerp
Antwerp

In het immer sfeervolle Stade Joseph Marien gingen beide ploegen de wedstrijd in met goede intenties. De bezoekers uit Antwerpen sloegen als eerste toe. Een prima aanval eindigde bij Ekkelenkamp, en de ex-Ajacied kopte na twintig minuten raak. Union zette aan, maar moest tien minuten later opnieuw vissen. Mandela Keita profiteerde van slecht uitverdedigen: 0-2 in Brussel.

Union-trainer Karel Geraerts greep in met drie wissels in de rust, maar Union bleef het moeilijk hebben met de roodhemden. Behalve wat plaagstootjes van Victor Boniface konden ze weinig uitrichten, en aan de overkant hadden ze mazzel dat een poging van Michel-Ange Balikwisha via doelman Anthony Moris op de lat belandde.

Eigenlijk kon Union geen vuist maken in het restant van de tweede helft, op een gevaarlijke kopbal naast. Zo klimt Antwerp, waar Ekkelenkamp en Vincent Janssen in de basis begonnen en Gyrano Kerk inviel, over Union naar de tweede plek. The Great Old staat nu twee punten achter koploper RC Genk, en die ploeg is meteen ook de volgende tegenstander. Zondag treffen de beide ploegen elkaar in Antwerpen.