Van Bommel grijpt eerste prijs als trainer: Antwerp wint Belgische beker

Reacties

Mark van Bommel heeft zijn eerste prijs als trainer binnen. De Nederlander leidde Antwerp FC zondag ten koste van KV Mechelen naar de eindzege in het Belgische bekertoernooi (0-2).

Van Bommel grijpt eerste prijs als trainer: Antwerp wint Belgische beker
© Pro Shots
Mechelen
Mechelen
0 - 2
Antwerp
Antwerp

Als speler puilt de prijzenkast van Van Bommel uit, maar als trainer van PSV en VfL Wolfsburg lukte het de 46-jarige oefenmeester niet om beslag te leggen op zilverwerk. In een kolkend Koning Boudewijn Stadion kreeg Van Bommel zondag een herkansing. In de bekerfinale tegen Mechelen had de Nederlander basisplaatsen in petto voor landgenoten Calvin Stengs, Gyrano Kerk, Jurgen Ekkelenkamp en Vincent Janssen.

Die laatste twee stonden tien minuten voor rust aan de basis van het openingsdoelpunt. Ekkelenkamp zocht ruimte om te schieten, maar werd door Dries Wouters tegen de grond gewerkt. Scheidsrechter Jonathan Lardot legde de bal op de stip en Janssen nam plaats achter de bal. De voormalig international schoot beheerst raak in de linkerhoek, maar Lardot had nog niet gefloten. In tweede instantie koos Janssen voor de rechterhoek (0-1).

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

De voorsprong van Antwerp was verdiend. Net als Mechelen oogde de ploeg van Van Bommel in de openingsfase wat onwennig, maar The Great Old trok het spel vervolgens snel naar zich toe. In de tweede helft bleef Antwerp dicteren, al was Mechelen na ruim een uur dicht bij de gelijkmaker. Doelman Jean Butez moest lossen en Nikola Storm dacht te profiteren, maar Arbnor Muja voorkwam schade voor Antwerp.

Ook Stengs laat zich zien
Een kwartier voor tijd moest Janssen de strijd staken met een lichte blessure. Zijn vervanger Michel-Ange Balikwisha gooide de wedstrijd vlak voor tijd in het slot. Op aangeven van Stengs verdubbelde de invaller bij de tweede paal de score (0-2).

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Dat betekent dat de beker net als in het seizoen 2019/20 meegaat naar De Bosuil. Voor Mechelen, dat als dertiende finishte in de Pro League, eindigt het seizoen in mineur. Malinwa komt in de play-offs niet in actie, wat betekent dat de spelers kunnen gaan nadenken over een vakantiebestemming.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.