NEC gaat aanval versterken met transfervrije Bas Dost

Reacties

NEC staat op het punt om Bas Dost te contracteren. De 34-jarige spits is woensdag medisch gekeurd bij de Nijmeegse club. Dost tekent voor één seizoen en moet NEC voorzien van de nodige doelpunten na een valse start in de Eredivisie.

NEC gaat aanval versterken met transfervrije Bas Dost

NEC versterkte zich in een vroeg stadium van de transferperiode al met Koki Ogawa. De Japanse spits scoorde in de eerste twee competitiewedstrijden tegen Excelsior en Heracles Almelo. Toch wilden de Nijmegenaren er nog een smaak bij hebben. Stand-in Pedro Marques voldoet niet en mag voor 1 september nog vertrekken uit De Goffert.

Dost is een bewezen doelpuntenmaker in de Eredivisie, maar ook in Duitsland, Portugal en België. Afgelopen seizoen was hij actief voor FC Utrecht, waar hij in 22 duels negen keer scoorde. Dost raakte door een blessure zijn basisplaats kwijt, terwijl concurrent Tasos Douvikas gedeeld topscorer van de Eredivisie werd met negentien treffers.

Na het seizoen vertrok Dost transfervrij bij Utrecht. Zowel de speler als de club was niet voornemens om het aflopende contract te verlengen, waardoor Dost op zoek ging naar een andere werkgever. Hij werd genoemd bij clubs als FC Emmen en Heracles, maar hij tekent dus bij NEC.

Bekijk hier al onze video's
Meer NEC
Meer over NEC
Meer Dost
Meer over Dost
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.