Napoli heeft ook zijn tweede duel in de Champions League-poule van Ajax gewonnen. Op een veelbewogen avond in Glasgow waren de Italianen uiteindelijk te sterk voor Rangers FC.

Glasgow Rangers
0 - 3
Napoli
Napoli

Nog voor de wedstrijd überhaupt was begonnen, vond al een absoluut hoogtepunt plaats. Aan de korte zijde was een gigantisch spandoek opgetogen ter nagedachtenis aan Queen Elizabeth II. Na een indrukwekkende minuut stilte klonk, ondanks het verbod van de UEFA, vervolgens hartstochtelijk het God Save the King.

Na de aftrap vloog Rangers uit de startblokken. Napoli werd in de eerste minuten volledig omver geblazen, hetgeen leidde tot mogelijkheden voor onder anderen Alfredo Morelos, die door Giovanni van Bronckhorst verrassend in de basis was geposteerd. Na drie minuten liet Napoli de thuisploeg echter behoorlijk schrikken, toen Piotr Zielinski de bal zomaar tegen de paal schoot.

Napoli was de groepsfase vorige week geweldig begonnen met een 4-1 zege op Liverpool, maar had zwaar in Glasgow. Rangers gaf wel wat mogelijkheden weg, maar hield knap stand tegen de koploper van de Serie A. Tien minuten na rust werd de opgave voor de ploeg van Van Bronckhorst een stuk lastiger, toen James Sands zijn tweede gele kaart pakte. Hij haalde de doorgebroken Matteo Politano neer in het strafschopgebied.

Napoli kreeg zo dus ook een penalty, waarvoor Piotr Zielinski zich meldde. De inzet van de Pool werd echter gekeerd door Rangers-doelman Allan McGregor, Politano scoorde vervolgens uit de rebound, maar die goal werd afgekeurd wegens te vroeg inlopen. Arbiter Antonio Mateu Lahoz oordeelde dat de penalty opnieuw genomen moest worden en wéér hield de veertigjarige (!) McGregor hem tegen.

De veteraan leek zo op weg naar een ongekende heldenrol, maar toen Napoli halverwege de tweede helft nóg een strafschop kreeg vanwege een handsbal, moest hij toch capituleren. De Schot was er nog wel dichtbij, maar kon de inzet van Politano niet keren: 0-1.

In de slotfase strooide Napoli nog wat extra zout in de Schotse wonden. Giacomo Raspadori en Tanguy Ndombélé brachten de score naar 0-3, waardoor de Napolitanen na twee speelronden een geweldig doelsaldo kunnen overleggen.