Na 36 jaar is 'meest verbeterde voetballand ter wereld' klaar voor het WK

Reacties

Canada verkeert in hogere sferen na het naderen van een ticket voor het WK. Het versloeg buurman en concurrent de Verenigde Staten. Daardoor is het toegangsbewijs voor Qatar binnen handbereik.

Na 36 jaar is 'meest verbeterde voetballand ter wereld' klaar voor het WK
Canada
Canada
2 - 0
Verenigde Staten
Verenigde Staten

'We wisten vooraf dat we de voetbalsport in dit land voor altijd konden veranderen', gaf de trotse bondscoach John Herdman na afloop van het duel aan. Het was voor de Canadezen de eerste zege op het buurland in de kwalificatie voor het WK sinds 1980. In de huidige kwalificatiereeks is het echter ongeslagen, maakte het de meeste treffers en kreeg het de minste tegendoelpunten.

Vijf punten is het gat op nummer vier Panama, dat bivakkeert op een plaats die veroordeelt tot het spelen van play-offs. Met de kanttekening dat het later deze week tegen nummer drie Mexico speelt, wat op vier punten staat. Net als de Verenigde Staten overigens. De eerste WK-deelname sinds 1986 kan voor de Canadezen nauwelijks meer mislopen.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

'Qatar, here we come', scandeerden de twaalfduizend uitzinnige supporters na de treffers van Cyle Larin en Sam Adekugbe. Herdman genoot ervan. 'De spirit die je ziet is fantastisch. We willen allemaal naar Qatar. Ik geloof dat iedereen door heeft dat we de kans hebben een bijzondere voetballegacy te schrijven.'

Doelpuntenmaker Adekugbe was na afloop trots. 'We zijn een broederschap. We zijn altijd bescheiden en geloven in elkaars kwaliteiten. Er kwamen na die treffer zoveel emoties los. Ik ben enorm dankbaar voor dat moment. We zijn er bijna.'

Groei
Ook de Canadese media waren lyrisch na afloop. Zo schrijft The Star dat het land 'dankbaar' moet zijn. 'Alle spelers stonden op en de Amerikanen, die met veel bombarie over het veld bewogen, hebben nooit een kans gehad. Het team in het internationale voetbal dat het meest gegroeid is, is nog niet klaar. Het is pas net begonnen. Dit is een dag die de aankomst in de mondiale top aankondigt', schrijft de krant.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Tot de kwalificatie daadwerkelijk een feit is, blijft bondscoach Herdman echter stoïcijns doorwerken. Symbolisch stak hij zijn vingers in de oren, toen hem gezegd werd dat de kwalificatie bijna voltooid was. 'Ik wil dat nog niet horen. Ik verbied mijn spelers om over de ranglijst te praten, tot de overige punten in de tas zitten.'

'Maar dat zal niet lang duren', weet ook The Star. Normaliter zouden twee zeges in de resterende vier wedstrijden genoeg moeten zijn voor plaatsing. Dondernacht gaan de Canadezen naar El Salvador. Daar zal een nieuwe stap naar Qatar gezet moeten worden. Een stap naar de eerste WK-deelname in ruim 36 jaar.

WK Kwalificatie Concacaf

Stand Finale Ronde WK Kwalificatie Concacaf 2022 Qatar

Noord- en Centraal-Amerika

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Canada
14
8
4
2
23-7
+16
28
2
Mexico
14
8
4
2
17-8
+9
28
3
Verenigde Staten
14
7
4
3
21-10
+11
25
4
Costa Rica
14
7
4
3
13-8
+5
25
* Actueel tot en met 28 mrt. 2024
Bekijk hier al onze video's
Meer WK Kwalificatie Concacaf
Meer over WK Kwalificatie Concacaf
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.