De zes clubs die deelnemen aan de play-offs om promotie naar de Eredivisie zijn bekend. Vrijdag werden de laatste knopen doorgehakt.

MVV Maastricht
2 - 1
Telstar
Telstar

MVV had aan een overwinning genoeg om zich te plaatsen voor de play-offs. Het boekte thuis een magere 2-1 overwinning op Telstar. MVV kwam voor eigen publiek op voorsprong door een goal van Jarne Steuckers na twaalf minuten spelen, waar wat geklungel van de Telstar-defensie aan vooraf ging. De veelbesproken Ruben van Bommel, gelinkt aan zo'n beetje iedere Eredivisie-subtopper, verdubbelde de voorsprong kort daarna. Dat was tegen de verhouding in, omdat Telstar in de eerste helft volop in de aanval was.

Met het inbrengen van Glynor Plet hoopte Telstar-trainer Mike Snoei iets aan de achterstand te kunnen doen. Kansen waren er genoeg, al duurde het lang voor er wat te juichen viel. In de slotfase scoorde Plet alsnog, maar zijn doelpunt kwam te laat.

VVV-Venlo
VVV-Venlo
2 - 1
De Graafschap

VVV en De Graafschap zorgden niet voor een puntje-van-je-stoel-wedstrijd, al werden er in de eerste tien minuten wel wat kansjes gecreërd. Het publiek moest tot de tweede helft wachten op het openingsdoelpunt van Robin Lathouwers. De vreugde was van korte duur, want nog geen minuut later trok Devin Haen de stand weer gelijk namens De Graafschap. Pas diep in blessuretijd wist VVV via Daan Huisman de zege naar zich toe te trekken. En dus is er feest in Venlo en verdriet in Doetinchem. Voor De Graafschap gaat het seizoen als een nachtkaars uit.

Naast MVV en VVV melden ook FC Eindhoven, NAC Breda, Willem ll en Almere City zich in de play-offs.