Jong Ajax - Jong AZ

In de Eerste Divisie heeft Jong AZ vrijdag uit gewonnen van Jong Ajax. Nadat er in de eerste helft niet werd gescoord, trok AZ II de wedstrijd in de tweede helft naar zich toe: 2-1. De eerste helft verliep doelpuntloos. Direct na de rust liet Zico Buurmeester zich gelden toen hij scoorde, op aangeven van Yusuf Barasi, en Jong AZ op voorsprong bracht. Iman Griffith bouwde de voorsprong uit in de 74ste minuut. Het doelpunt dat de marge verkleinde naar 2-1 voor Jong Ajax werd helemaal aan het einde van de wedstrijd gemaakt door Ar'jany Martha, met een assist van Diyae-Edinne Jermoumi. In de laatste vijf wedstrijden heeft Jong Ajax drie overwinningen behaald en twee keer verloren, terwijl Jong AZ drie overwinningen, één gelijkspel en één nederlaag heeft. Dit was de negende nederlaag met één doelpunt verschil van Jong Ajax dit seizoen. Dit was ook de vierde overwinning van Jong AZ met één doelpunt verschil. Heracles is de volgende tegenstander voor Jong Ajax in de uitwedstrijd. Jong AZ speelt een thuiswedstrijd tegen ADO Den Haag op het AFAS Trainingscomplex. Beide wedstrijden worden op vrijdag 19 mei om 20.00 uur gespeeld.