Heracles heeft titel voor het grijpen, PEC blijft hopen

Reacties

Heracles Almelo kan volgende week in eigen huis tegen Jong Ajax het kampioenschap in de Keuken Kampioen Divisie grijpen. De ploeg van trainer John Lammers won vrijdag op bezoek bij NAC Breda. Doordat ook concurrent PEC Zwolle won, wacht er nog een interessant slot van de competitie.

Heracles heeft titel voor het grijpen, PEC blijft hopen
© Pro Shots
NAC Breda
NAC Breda
0 - 3
Heracles Almelo
Heracles Almelo

Heracles en PEC verzekerden zich eerder allebei al van promotie naar de Eredivisie en strijden in de laatste speelrondes om de titel. Heracles veroverde de koppositie vorige week en zag PEC uitglijden bij Jong PSV (3-1). De club uit Almelo stond zo op doelsaldo op de eerste plaats. Voor vrijdag had Heracles een voordeel van drie doelpunten.

Het bezoek aan NAC beloofde wel een zware kluif te worden voor de formatie van Lammers, aangezien de ploeg van Peter Hyballa na de winterstop uitstekend presteert. Toch nam Heracles na rust de leiding in het Rat Verlegh Stadion. Emil Hansson was op aangeven van Anas Ouahim verantwoordelijk voor de 99ste zwart-witte treffer van dit seizoen. Nummer honderd volgde pas na een rode kaart voor de thuisploeg.

NAC moest in de slotfase namelijk nog met tien man verder nadat keeper Roy Kortsmit een doorgebroken Heraclied neerhaalde. Hyballa bracht reservedoelman Pepijn van de Merbel voor Boyd Lucassen en zag Marko Vejinovic uit de daaropvolgende vrije trap de 0-2 maken. Dat was de magische honderdste goal voor Heracles, waar Lasse Wehmeyer ook nog voor 0-3 zorgde.

PEC Zwolle
PEC Zwolle
3 - 1
Roda JC Kerkrade
Roda JC Kerkrade

PEC won ook, maar slaagde er niet in om het verschil in doelsaldo te verkleinen. Lennart Thy opende met een rake strafschop de score tegen Roda JC Kerkrade. Haris Medunjanin zorgde na rust op prachtige wijze voor 2-0 met een poeier van afstand. Roda bracht de spanning daarna terug via Lennard Hartjes, maar PEC herstelde de marge naar twee met een treffer van Apostolos Vellios, waarna er bier op het veld belandde en de spelers even naar binnen gingen voor een afkoelperiode. Daarna veranderde de score niet meer.

PEC gaat volgende week op bezoek bij Helmond Sport, waar het dus met ruime cijfers moet winnen om minder afhankelijk te zijn van het resultaat bij Heracles-Jong Ajax.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Keuken Kampioen Divisie

Stand Keuken Kampioen Divisie 2022/2023

Nederland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Heracles Almelo
38
27
4
7
103-42
+61
85
2
PEC Zwolle
38
27
4
7
99-43
+56
85
3
Almere City FC
38
21
7
10
58-41
+17
70
4
Willem II
38
19
11
8
68-40
+28
68
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Meer Heracles Almelo
Meer over Heracles Almelo
Meer PEC Zwolle
Meer over PEC Zwolle
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.