Márquez wijst Barcelona de weg op Mallorca

Een beter Barcelona heeft een verdiende 2-0 zege behaald tegen Real Mallorca. Doordat de manschappen van coach Frank Rijkaard slordig omsprongen met de kansen bleef het lang spannend.

Pas in blessuretijd was Barcelona helemaal zeker van de winst. Samuel Eto'o was de maker van de 2-0 na een aanval die was opgezet door Bojan Krkic en Thierry Henry als tussenstation kende.

De tweede goal van de gasten deed recht aan het spelbeeld, want Barcelona was vooral in de tweede helft de betere ploeg. Mallorca was voor rust nog gelijkwaardig geweest, maar kon eenmaal op achterstand niet meer imponeren.

Rafael Márquez gaf Barcelona het gewenste zetje in de goede richting. De Mexicaan kopte raak uit een hoekschop van Xavi. De invaller Bojan en Henry bezorgden de gasten kansen op meer goals, maar Eto'o sloeg pas toe in blessuretijd.

Barcelona heeft de achterstand op koploper Real Madrid voorlopig weer teruggebracht tot vier punten. De Koninklijke kan zondag weer een gat van zeven punten slaan als het in eigen stadion weet af te rekenen met Real Zaragoza.