Mourinho wordt moedeloos van VAR: 'Ik mis het oude voetbal'

Reacties

José Mourinho begrijpt nog altijd niet waarom de goal van Brighton & Hove Albion tegen Tottenham Hotspur niet werd afgekeurd. De Tottenham Hotspur-manager probeerde na afloop netjes te blijven toen hij gevraagd werd naar de arbitrage, maar uitte ook zijn frustratie.

Mourinho wordt moedeloos van VAR: 'Ik mis het oude voetbal'
© Pro Shots
Tottenham Hotspur
Tottenham Hotspur
2 - 1
Brighton & Hove Albion
Brighton & Hove Albion

Opnieuw was er zondag een veelbesproken VAR-moment in de Premier League. In aanloop naar de gelijkmaker van Brighton in de uitwedstrijd tegen Tottenham leek er toch echt een overtreding te zijn gemaakt op Spurs-middenvelder Pierre-Emile Højbjerg. Scheidsrechter Graham Scott liet doorspelen en werd na de goal van Tariq Lamptey door de VAR naar de kant geroepen. Daar zag hij op tv-beelden hoe Højbjerg onderuit was gehaald. Scott keek lang, maar besloot toch het doelpunt niet af te keuren. Spurs kwam daarna met de schrik vrij door de winnende goal van Gareth Bale. Toch was het niet afkeuren van de 1-1 na afloop onderwerp van gesprek.

Mourinho bij de BBC: 'Ik moet proberen bij dit onderwerp weg te blijven. Ik weet eigenlijk niet wat ik moet zeggen… Ja, ik weet dat ik er iets over mag zeggen, maar wat heeft het voor zin? Wat mijn mening is? Dat ik het oude voetbal mis. Ik mis het oude voetbal, maar dan wel met doellijntechnologie daaraan toegevoegd. Doellijntechnologie werkt wel. Met doellijntechnologie is er duidelijkheid, of de bal wel of niet over de lijn is geweest.'

Bij zijn persconferentie kon de Portugees het vervolgens niet laten verder in te gaan op de beslissing van Scott: 'In het voetbal maakt iedereen fouten. Spelers maken fouten, trainers maken fouten en scheidsrechters maken fouten. Van alle betrokkenen bij een wedstrijd is er maar één die de kans heeft fouten direct te herstellen: de scheidsrechter. Als ik een fout maak, dan verliest mijn team. Als een speler een fout maakt, dan wordt hij gestraft en speelt hij de volgende wedstrijd misschien wel niet. Een scheidsrechter kan een fout maken en die herstellen. Om een of andere reden, die alleen Scott jullie kan geven, deed hij dat niet.'

In onze talkshow op zondagochtend spraken we in de vorige aflevering met oud-topscheidsrechter Mario van der Ende uitgebreid over het gebruik van de VAR. De show is hier terug te kijken.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.