Bale na 7 jaar en 166 dagen weer verlosser van Tottenham

Reacties

Tottenham Hotspur heeft met moeite Brighton & Hove Albion op de knieën gekregen. José Mourinho had met het inbrengen van Gareth Bale een gouden hand met wisselen.

Bale na 7 jaar en 166 dagen weer verlosser van Tottenham
© Pro Shots
Tottenham Hotspur
Tottenham Hotspur
2 - 1
Brighton & Hove Albion
Brighton & Hove Albion

'Na vanavond wordt het maken van keuzes in mijn opstelling heel erg makkelijk', had Mourinho verzucht na de Europese debacle tegen Antwerp. Al dan niet op basis van die nederlaag gooide de Portugees zijn ploeg om. Zo werd Gareth Bale gedegradeerd tot bankzitter. Voor Steven Bergwijn, Dele Alli, Serge Aurier, Davinson Sánchez en Carlos Vinicius was er zelfs geen plaats in de wedstrijdselectie.

De wijzigingen moesten tot revanche voor de Europese uitglijder leiden met Brighton & Hove Albion als slachtoffer. Mede dankzij de VAR zette de Londense ploeg in de eerste hard een eerste stap.

In de dertiende minuut opende Harry Kane de score uit een strafschop die op advies van de videoarbiter was toegekend. Scheidsrechter Graham Scott kwam uiteindelijk tot de conclusie dat na de actie van Adam Lallana ten opzichte van Kane een strafschop op zijn plaats was.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Aan de andere kant achtte de arbiter een dergelijke sanctie niet op zijn plaats. Tot onvrede van Brighton bleef het vasthouden van Leandro Trossard door Matt Doherty onbestraft.

Na bijna een uur was het Tottenham dat vol onbegrip reageerde op een VAR-beslissing en de gasten tevreden stemde. Tariq Lamptey had een fraaie Brighton-aanval afgerond. Daar viel niets op af te dingen, maar in de opbouw naar de treffer had Solomon March een overtreding begaan op Emile Højbjerg. Althans, dat was de lezing van de Londense ploeg die echter geen instemming kreeg van de arbitrage.

De gelijkmaker dwong Mourinho tot het wijzigen van zijn ploeg. Bale kwam in de zeventigste minuut binnen de lijnen. Hij had exact tweehonderd seconden nodig om te scoren. Zeven jaar en 166 dagen na zijn laatste treffer in Londense dienst – in mei 2013 was hij tegen Sunderland ook matchwinner – kon hij weer de felicitaties in ontvangst nemen. De teruggekeerde verloren zoon had voor de gewenste revanche gezorgd.

Premier League

Stand Premier League 2020/2021

Engeland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Manchester City
38
27
5
6
83-32
+51
86
2
Manchester United
38
21
11
6
73-44
+29
74
3
Liverpool
38
20
9
9
68-42
+26
69
4
Chelsea
38
19
10
9
58-36
+22
67
5
Leicester City
38
20
6
12
68-50
+18
66
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.