Mourinho door als 'The Lonely One' bij Manchester United

Reacties

José Mourinho heeft een zeer verrassende keuze gemaakt bij Manchester United. De manager gaat volgend seizoen werken zonder assistent-trainer.

Mourinho door als 'The Lonely One' bij Manchester United

Rui Faria, al zeventien jaar de trouwe adjudant, heeft besloten om na dit seizoen te vertrekken. De Portugees wil op eigen benen staan en Mourinho vindt het niet nodig om hem te vervangen. 'Ik ga mijn technische staf inrichten op een manier waar geen plek is voor een assistent-trainer', zei Mourinho zondag na de 1-0 zege op Watford.

De keuze van Mourinho doet veel stof opwaaien in Engeland, waar diverse kranten hem omgedoopt hebben tot The Lonely One. Daar is volgens de trainer echter geen sprake van. 'Ik heb volgend seizoen specialistentrainers, conditietrainers en andere trainers om me heen. Daarnaast heb ik mijn analisten. Alleen zal ik geen echte assistent meer hebben.'

Daar komt in de toekomst verandering in, want Mourinho hoopt dat Michael Carrick uitgroeit tot 'de nieuwe Rui Faria'. De Engelse middenvelder nam na het duel met Watford afscheid als profvoetballer en gaat deel uitmaken van de technische staf van United. Mourinho ziet in Carrick iemand die in de toekomst kan uitgroeien tot zijn vaste assistent.

'Ik denk dat Michael mijn nieuwe rechterhand gaat worden, maar hij moet eerst zijn trainersdiploma's halen. Sommige mensen denken dat je de ene dag speler kan zijn en een dag later verder kan gaan als coach, maar zo werkt het niet. Misschien ben je er in je hoofd wel klaar voor, maar je moet eerst ervaring opdoen.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.