Verbruggen tast nog in het duister: 'Moet je aan de bondscoach vragen'

Reacties

Misschien is bondscoach Ronald Koeman er wél al uit welke van de vier keepers uit zijn voorselectie de eerste keus is op het EK deze zomer, maar hij heeft dat dan nog niet met de bewuste doelmannen gecommuniceerd. Dat verklapte Bart Verbruggen.

Verbruggen tast nog in het duister: 'Moet je aan de bondscoach vragen'
© Pro Shots

'Ik ben fit, scherp en heb er zin in. Op dat vlak zijn er geen problemen. Of ik de eerste keus ben, weet ik niet. Dat moet je de bondscoach vragen, ik hoop van wel. Ik heb me elke keer zo goed mogelijk voorbereid op de kwalificatiereeks, toen kregen we steeds een paar dagen vooraf te horen wie er zou keepen. De laatste vier kwalificatiewedstrijden speelde ik, dan denk ik dat ik een goede kans maak', aldus de keeper van Brighton & Hove Albion.

Verbruggen en zijn collega's zijn dinsdag samengekomen in Zeist om zich voor te bereiden op, in eerste instantie, de groepsduels met Oostenrijk, Frankrijk en Polen. 'Dit zijn wel de toernooien die je bijblijven na je carrière, dit is wel waar je droomt. Dat geeft wel een extra vleugje enthousiasme. Hopen dat het zo lang mogelijk duurt.'

Poll (gesloten) Welke keeper zou jij niet selecteren?
  • 31% Justin Bijlow (377 stemmen)
  • 17% Bart Verbruggen (206 stemmen)
  • 9% Mark Flekken (108 stemmen)
  • 42% Nick Olij (509 stemmen)

Mark Flekken, Justin Bijlow en Nick Olij zijn de andere drie geselecteerde keepers door Koeman in zijn voorselectie. Normaliter moet een van hen nog afvallen, al liet de bondscoach eerder nog weten dat zodra hij 26 spelers mocht oproepen, hij mogelijk zelfs vier keepers mee wilde nemen. Of dat plan nog overeind staat, is niet bekend. 

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Meer Nederland
Meer over Nederland
Meer B. Verbruggen
Meer over B. Verbruggen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.