'Mondiaal transferrecord staat op de tocht: Chelsea en Leicester akkoord'

Reacties

Chelsea en Leicester City hebben dan eindelijk een mondeling akkoord bereikt over de megatransfer van Wesley Fofana. Volgens meerdere Engelse media stapt de 21-jarige verdediger voor minstens tachtig miljoen euro over naar de Londenaren, waarmee de Fransman mogelijk de duurste verdediger aller tijden wordt.

'Mondiaal transferrecord staat op de tocht: Chelsea en Leicester akkoord'
© Pro Shots

Al sinds de interesse van Chelsea bekend werd, was duidelijk dat Leicester alleen bereid was om Fofana te laten gaan als het transferrecord van Harry Maguire zou sneuvelen. De Engelse international stapte drie jaar geleden voor 87 miljoen euro over naar Manchester United, waardoor Virgil van Dijk uit de boeken verdween als duurste verdediger ter wereld. Nu raakt Maguire die titel mogelijk weer kwijt aan Fofana.

Chelsea was niet bereid om zoveel geld neer te tellen dat de jeugdinternational van Frankrijk het mondiale transferrecord nu al op zijn naam krijgt, maar middels bonussen zal het transferbedrag waarschijnlijk dusdanig oplopen dat het record van Maguire eraan gaat. Volgens Sky Sports moeten beide clubs de precieze details nog uitwerken, maar ligt er inmiddels een mondeling akkoord over de transfer van Fofana.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

De voormalig speler van Saint-Étienne, dat in 2020 nog 35 miljoen euro ontving voor de 1 meter 90 lange mandekker, moet zelf ook nog een persoonlijk akkoord bereiken met Chelsea. De verwachting is dat dat geen probleem zal zijn. Sinds The Blues hun interesse concreet maakten, liet Fofana al blijken de overstap te willen maken. Om die reden ontbrak hij vorige week al tegen Southampton en zal hij ook zaterdagmiddag tegen Chelsea niet spelen.

Manager Brendan Rodgers liet in aanloop naar het treffen met The Blues blijken niet al te blij te zijn met de houding van Fofana, maar zal nu op zoek moeten naar een vervanger. Chelsea-manager Thomas Tuchel krijgt op zijn beurt zijn gewenste versterking. De Duitser zag deze zomer Andreas Christensen (Barcelona) en Antonio Rüdiger (Real Madrid) transfervrij vertrekken. Om die reden kwam Kalidou Koulibaly al over van Napoli.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Chelsea
Meer over Chelsea
Meer W. Fofana
Meer over W. Fofana
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.