Chelsea bevestigt: Fofana opnieuw getroffen door zware blessure

Reacties

Het seizoen van Wesley Fofana zit er al zo goed als op nog voor het goed en wel begonnen is. De centrumverdediger van Chelsea heeft een gescheurde kruisband opgelopen, zo bevestigen The Blues dinsdagmiddag.

Chelsea bevestigt: Fofana opnieuw getroffen door zware blessure
© Pro Shots

Er was maandag al consternatie omdat de 22-jariga Fofana niet op de spelerslijst stond voor de voorbereidingstournee van de Londenaren in de Verenigde Staten, amper 24 uur later is duidelijk waarom. Fofana is inmiddels onder het mes gegaan en kan zich nu storten op zijn revalidatie. Voor het herstel van een dergelijke blessure staat in de regel hoe dan ook negen maanden.

Fofana, die in de zomer van 2022 voor zo'n tachtig miljoen euro overkwam van Leicester City, heeft ervaring met het overwinnen van zware tegenslagen, want in dienst van The Foxes liep hij twee jaar geleden in de voorbereiding een beenbreuk op die hem meer dan een half jaar aan de kant hield. Chelsea heeft nu Levi Colwill, Thiago Silva, Trevoh Chalobah en Benoît Badiashile over als opties central achterin, hoewel Badiashile ook nog herstellende is van een blessure.

Spelersprofiel

W. Fofana


Geboortedatum:
17 december 2000
Leeftijd:
23
Nationaliteit
Frankrijk
Lengte:
1,90 m
Gewicht:
84 kg
Huidige club:
Chelsea
Bekijk hier al onze video's
Meer W. Fofana
Meer over W. Fofana
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.