Fofana heeft de keuze tussen Frankrijk en vaderland

Reacties

Wesley Fofana werd enkele weken geleden door Chelsea één van de duurste verdedigers ooit gemaakt, maar verder dan Jong Frankrijk komt de verdediger op internationaal niveau nog niet. Nu lonkt er een ander land naar zijn diensten.

Fofana heeft de keuze tussen Frankrijk en vaderland
© Pro Shots

Fofana werd in Marseille geboren als zoon van een Franse moeder en een Ivoriaanse vader. In Ivoorkust wordt nu flink aan Fofana getrokken, want zolang spelers enkel op jeugdniveau voor een land hebben gespeeld, mogen ze nog wisselen. Volgens L'Équipe ziet de familie van Fofana het wel zitten. De verdediger zelf zou daarentegen twijfelen.

Fofana zou er 'sterk van overtuigd' zijn dat hij de A-selectie van Didier Deschamps kan halen, en denkt zelfs dat dit nog gaat lukken voor het WK in november. Voor het toernooi in Qatar is Ivoorkust sowieso niet geplaatst, dus in de komende maanden lijkt Fofana er weinig aan gelegen om voor het Afrikaanse land te kiezen. Als Deschamps hem voor de mondiale eindronde weer negeert, zal de discussie ongetwijfeld weer oplaaien.

Fofana werd in augustus door Chelsea bij Leicester City weggeplukt voor zo'n tachtig miljoen euro. Enkel Harry Maguire en het Nederlandse duo Virgil van Dijk en Matthijs de Ligt zijn verdedigers voor wie ooit meer geld werd neergeteld. Onder Chelsea's nieuwe trainer Graham Potter kwam hij nog niet aan spelen toe.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.