Kogel door de kerk: Fofana maakt droomtransfer naar Chelsea

Reacties

Een absolute klapper in Engeland: Chelsea heeft verdediger Wesley Fofana weggekocht bij Leicester City. De transfersom kan door mogelijke bonussen oplopen tot 87 miljoen euro. De 21-jarige Fransman tekent op Stamford Bridge een zesjarig contract.

Kogel door de kerk: Fofana maakt droomtransfer naar Chelsea
© Pro Shots

Als Chelsea daadwerkelijk 87 miljoen euro moet overmaken naar Leicester, dan evenaart Fofana Harry Maguire als duurste verdediger ooit. Maguire verruilde Leicester in de zomer van 2019 voor liefst 87 miljoen euro voor Manchester United. De Engels international troefde destijds Virgil van Dijk af, die in 2018 Southampton voor 84,75 miljoen euro verliet voor Liverpool.

Fofana was afgelopen weekend al niet meer van de partij bij The Foxes. Voor het verloren duel met Southampton werd de Fransman op eigen verzoek buiten de selectie gelaten, omdat hij zichzelf mentaal niet klaar achtte om te spelen. Na meerdere biedingen uit Londen te hebben afgewezen, ging Leicester deze week alsnog door de knieën. Fofana levert de beleidsbepalers in het King Power Stadium een behoorlijke winst op, want hij werd twee jaar geleden voor ruim veertig miljoen euro gekocht.

Spelersprofiel

W. Fofana


Geboortedatum:
17 december 2000
Leeftijd:
23
Nationaliteit
Frankrijk
Lengte:
1,90 m
Gewicht:
84 kg
Huidige club:
Chelsea

In zijn eerste seizoen wist Fofana veel indruk te maken. Vorig seizoen kon hij dat niet doorzetten: een in de voorbereiding opgelopen beenbreuk hield hem voor het grootste deel van het seizoen aan de kant. In de slotfase was hij wel op tijd terug bij de blauwhemden om zijn ploeg over twee wedstrijden langs PSV te helpen in de kwartfinale van de Conference League.

Chelsea heeft een drukke transferzomer gehad, van het beroerd aan de competitie begonnen Leicester kan het tegenovergestelde gesteld worden. The Foxes hebben als enige Premier League-club nog geen euro uitgegeven aan nieuwe spelers, en zagen enkel Kasper Schmeichel na jaren trouwe dienst vertrekken. De Deense keeper was hoe dan ook niet langer de eerste keus onder de lat, dat is tegenwoordig Danny Ward.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Chelsea
Meer over Chelsea
Meer W. Fofana
Meer over W. Fofana
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.