De puzzel van Deschamps centraal achterin voor duel met Nederland

Reacties

Over twaalf dagen begint de tweede periode van Ronald Koeman als bondscoach van het Nederlands elftal met een EK-kwalificatiewedstrijd tegen Frankrijk. Na het stoppen van Raphaël Varane als international moet Didier Deschamps op zoek naar een nieuwe centrale verdediger. Dit zijn de opties.

De puzzel van Deschamps centraal achterin voor duel met Nederland
© Pro Shots
Frankrijk
Frankrijk
4 - 0
Nederland
Nederland

In de verloren WK-finale tegen Argentinië speelde Frankrijk met Dayot Upamecano en Varane centraal achterin. Gedurende het WK wisselde Deschamps diverse combinaties van Upamecano, Varane en Ibrahima Konaté af in het hart van de defensie. Dat maakt het centrale duo Upamecano-Konaté zeer aannemelijk.

Deschamps heeft echter nog een aantal goede alternatieven achter de hand. Zo kwamen ook William Saliba, die een sterk seizoen draait met Arsenal, en AS Monaco-verdediger Axel Disasi in actie op het WK. Ook zou de bondscoach van Frankrijk ervoor kunnen kiezen om Jules Koundé naar het centrum te halen. Afgelopen WK speelde hij nog als rechtsback.

Tevens dient zich een aantal talentvolle centrale verdedigers aan, dat tegen het Franse elftal aan zit. De 22-jarige Wesley Fofana heeft de laatste weken een basisplaats bij Chelsea en Jean-Clair Todibo (23) maakt dit seizoen indruk bij OGC Nice. Tot slot kan ook Bayern München-verdediger Benjamin Pavard in het centrum uit de voeten.

Op vrijdag 24 maart beginnen Frankrijk en Nederland hun EK-kwalificatiecampagne tegen elkaar. Zij zitten in een groep met Gibraltar, Griekenland en Ierland. Drie dagen later krijgt Oranje bezoek van Gibraltar.

EK-kwalificatie

Stand Groep B EK-kwalificatie 2024 Germany

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Frankrijk
8
7
1
0
29-3
+26
22
2
Nederland
8
6
0
2
17-7
+10
18
3
Griekenland
8
4
1
3
14-8
+6
13
4
Ierland
8
2
0
6
9-10
-1
6
5
Gibraltar
8
0
0
8
0-41
-41
0
* Actueel tot en met 19 apr. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.