Varane verrast en stopt op 29-jarige leeftijd als international

Reacties

Raphaël Varane heeft per direct een punt gezet achter zijn interlandloopbaan. De 29-jarige verdediger van Manchester United merkt dat de jaren beginnen te tellen.

Varane verrast en stopt op 29-jarige leeftijd als international
© Pro Shots

Varane maakte op negentienjarige leeftijd zijn debuut voor Frankrijk, waarvoor hij uiteindelijk 93 interlands zou spelen. De verloren WK-finale tegen Argentinië blijkt het laatste duel van de blessuregevoelige verdediger in het shirt van Les Bleus te zijn geweest. De fysieke slijtage eist zijn tol en Varane zou gedurende het seizoen meer hersteltijd nodig hebben.

Ook het mentale aspect speelt een rol. De wereldkampioen van 2018 wil meer tijd met zijn familie doorbrengen. Bovendien heeft Varane vertrouwen in de nieuwe generatie Franse verdedigers. Met namen als Dayot Upamecano, Ibrahima Konaté en Axel Disasi heeft bondscoach Didier Deschamps genoeg defensief talent om uit te putten.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Volgende exit
Varane is na Hugo Lloris en Steve Mandanda de derde speler van de WK-selectie die stopt als international. Ook de toekomst van Olivier Giroud in het Franse nationale team is onzeker.

Spelersprofiel

R. Varane


Geboortedatum:
25 april 1993
Leeftijd:
30
Geboorteplaats:
Lille
Nationaliteit
Frankrijk
Lengte:
1,91 m
Gewicht:
81 kg
Huidige club:
Manchester United
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.