Chelsea heeft Ziyech niet nodig in voorbereiding en opent uitgang

Reacties

Hakim Ziyech is niet opgenomen in de 29-koppige selectie van Chelsea die naar de Verenigde Staten afreist voor de voorbereiding op het nieuwe seizoen. De club laat de oud-Ajacied in Londen achter in afwachting van een transfer.

Chelsea heeft Ziyech niet nodig in voorbereiding en opent uitgang
© Pro Shots

Mauricio Pochettino reist met een gigantische selectie de oceaan over. De nieuwe manager van Chelsea heeft de beschikking over aankopen Christopher Nkunku, Andrey Santos en Nicolas Jackson. Ook voormalig PSV-aanvaller Noni Madueke is onderdeel van de spelersgroep van de Argentijn.

Over Ziyech wordt op de officiële clubkanalen van Chelsea echter met geen woord gerept. De Marokkaanse linkspoot is inmiddels een van de cultuurbewakers van de club, maar de Londenaren laten niets weten over de afwezigheid van de creatieveling. Dat terwijl de afwezigheid van spelers als Reece James (ziek), Wesley Fofana, Marcus Bettinelli, Benoit Badiashile en Armando Broja (allen geblesseerd) wel geduid wordt.

Het lijkt er op dat Chelsea Ziyech de naar de uitgang duwt. De club is bezig om de bezem door de selectie te halen en wist al vijftien spelers te slijten. Lange tijd leek Ziyech naar Saoedi-Arabië te vertrekken, maar die transfer ketste af. De deur is echter wagenwijd open om deze transferperiode alsnog een nieuwe werkgever te vinden.

Overigens is Ziyech niet de enige speler die ontbreekt. Ook Romelu Lukaku, die interesse geniet van Juventus, gaat niet mee naar de Verenigde Staten. Hetzelfde geldt voor Callum Hudson-Odoi en Pierre-Emerick Aubameyang. Zij lijken ook weg te mogen van Chelsea.

Maatsen
Ian Maatsen is wel opgeroepen door Pochettino. De linksback van Jong Oranje kende een goed seizoen bij Burnley, promoveerde en speelde zich in de kijker. Chelsea geeft de vleugelverdediger de kans zich in de voorbereiding te laten gelden.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.