Ziyech een van cultuurbewakers Chelsea na vertrek langst dienende speler

Reacties

Chelsea raakt Etham Ampadu kwijt. De Britse topclub is bezig aan een grote schoonmaak in de spelersgroep en heeft nu ook de langst dienende speler weten te slijten. Hakim Ziyech is plots een van de cultuurbewakers.

Ziyech een van cultuurbewakers Chelsea na vertrek langst dienende speler
© Pro Shots

Ampadu was heel kortstondig de speler die het langste onder contract stond bij Chelsea. Na het vertrek van Ruben Loftus-Cheek naar AC Milan was de centrale verdediger uit Wales de laatste speler die in 2017 al zijn eerste contract tekende bij de club. Inmiddels lijkt Ampadu zelf de volgende te zijn die zich voegt aan de totale exodus die plaats aan het vinden is bij Chelsea.

Volgens The Athletic is Ampadu onderweg naar Leeds United. De degradant huurde de verdediger afgelopen seizoen al van Chelsea. Nu lijkt een permanente deal op korte termijn afgerond te gaan worden. Chelsea zal zo’n acht miljoen euro opstrijken.

Het vertrek van Ampadu houdt in dat de teller van uitgaande transfers inmiddels op vijftien staat. Grote namen als Kai Havertz (Arsenal), Mason Mount (Manchester United), Mateo Kovacic (Manchester City), Kalidou Koulibaly (Al-Hilal), Christian Pulisic (AC Milan), Edouard Mendy (Al-Ahli) en N’Golo Kanté (Al-Ittihad) gingen hem al voor. Ook routinier en oudgediende César Azpilicueta (Atlético Madrid) vertrok.

Doordat Ampadu de deur van Stamford Bridge definitief achter zich dicht heeft getrokken, is Callum Hudson-Odoi nu de cultuurbewaker in de selectie van The Blues. De 22-jarige buitenspeler maakte op 31 januari 2018 zijn debuut voor Chelsea. Kepa Arrizabalaga en Reece James volgden Hudson-Odoi in de zomer daarna.

Na dat drietal is Hakim Ziyech de langst dienende speler van de topclub. De linkspoot werd medio 2020 gekocht van Ajax, maar van de selectie waar hij toen in terechtkwam, is weinig meer over. De Marokkaan staat echter ook op de nominatie om de club op korte termijn nog vaarwel te zeggen.

Bekijk hier al onze video's
Meer Premier League
Meer over Premier League
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.