Chelsea laat identiteit varen en heeft cultuurbewaker van twaalf wedstrijden

Reacties

Hij won bij Chelsea twee keer de Premier League, maar vertrok deze zomer via de achterdeur. Ruben Loftus-Cheek werd na 155 officiële wedstrijden verkocht aan AC Milan. Het is het volgende kind van de club dat de Londenaren verlaat.

Chelsea laat identiteit varen en heeft cultuurbewaker van twaalf wedstrijden
© Pro Shots

Bijna twee decennia liep de 27-jarige middenvelder rond bij Chelsea. Hij doorliep de hele jeugdopleiding en groeide in het shirt van The Blues uit tot international. 'Ik hou van de club en de fans, maar ik was niet tevreden met het aantal wedstrijden dat ik speelde. Ook was dat dan steeds niet in mijn beste positie', verklaarde Loftus-Cheek aan de BBC zijn weg naar de uitgang.

Afgelopen seizoen deed Chelsea 33 keer een beroep op de middenvelder, waarvan negentien keer als basisspeler. Nooit in de rol die hem paste, als box-to-box-middenvelder. 'Ik had het gevoel dat ik meer te geven had, maar ik kreeg de kans niet. Ik ben fysiek op mijn top en speelde goed voetbal, dus vond het een moment om verder te kijken.'

Het vertrek van Loftus-Cheek is exemplarisch voor de leegloop bij Chelsea. Net als Mason Mount (Manchester United) vertrekt opnieuw een cultuurbewaarder uit Stamford Bridge. Sterker, de speler die het langste onder contract staat is nu Ethan Ampadu. De Welshman streek in 2017 neer bij de club, maar kwam niet verder dan twaalf officiële wedstrijden in het eerste elftal.

Na het vertrek van Loftus-Cheek staat de teller van het aantal vertrekkers bij Chelsea op dertien. Onder andere Kai Havertz(Arsenal), Mateo Kovacic (Manchester City), Kalidou Koulibaly (Al-Hilal), Edouard Mendy (Al-Ahli), N’Golo Kanté (Al-Ittihad) en César Azpilicueta (Atlético Madrid) volgden Mount en Loftus-Cheek al. Hakim Ziyech staat nog op de nominatie om Londen te verlaten.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.