Chelsea begint met topaankoop aan vernieuwen van de achterhoede

Reacties

Kalidou Koulibaly is de nieuwste aanwinst van Chelsea. De verdediger uit Senegal maakt de overstap van Napoli en is een welkome versterking voor de deze zomer verzwakte defensie van de Londense topclub.

Chelsea begint met topaankoop aan vernieuwen van de achterhoede
© Pro Shots

Chelsea zag in de afgelopen tijd met Andreas Christensen (Barcelona) en Antonio Rüdiger (Real Madrid) twee centrale verdedigers vertrekken van Stamford Bridge. Koulibaly (31), die al langere tijd werd gelinkt aan een overgang naar de Premier League, is nu gehaald om te helpen met het vullen van de leegte. De robuuste stopper heeft een vierjarig contract bij The Blues ondertekend.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Koulibaly maakte in de zomer van 2014 voor een kleine acht miljoen euro de overstap van RC Genk naar Napoli en speelde uiteindelijk 236 officiële wedstrijden voor de Italiaanse club. De 62-voudig international van Senegal won met Napoli in het seizoen 2019/20 de Coppa Italia.

Bij Chelsea komt de centrale verdediger landgenoot en collega-international Édouard Mendy tegen. Het duo won vorig jaar met Senegal de Afrika Cup. Op het komende WK in Qatar wacht in de groepsfase een ontmoeting met het Nederlands elftal (21 november).

Naast Koulibaly wil Chelsea graag nog een centrale verdediger halen. De Londenaren aasden op een terugkeer van Nathan Aké, maar de Oranje-international zou de voorkeur geven aan een langer verblijf bij Manchester City. Aanvaller Raheem Sterling werd al overgenomen van de Engelse kampioen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.