Aké neemt samen met Manchester City verrassend toekomstbesluit

Reacties

Nathan Aké blijft deze zomer bij Manchester City, zo meldt The Athletic vrijdagochtend. Zowel de speler als de club heeft zich geschaard achter een langere onderlinge samenwerking. Chelsea was in de markt voor Aké, maar kan een terugkeer van de 27-voudig Oranje-international dus ogenschijnlijk uit het hoofd zetten.

Aké neemt samen met Manchester City verrassend toekomstbesluit
© Pro Shots

Vorige maand schreef The Times nog dat de overstap van Aké naar Chelsea in een stroomversnelling was geraakt. Er werd gesproken over een transfer van circa 45 miljoen euro. Uiteindelijk heeft Manchester City echter niet de 'ideale voorwaarden' uit het vat kunnen halen en mede daardoor is besloten Aké binnenboord te houden. De verdediger kan zich daar zelf ook in vinden.

Op de hoogte blijven van al het transfernieuws? Bekijk onze speciaal ingerichte pagina op vi.nl/transfers.

Aké wordt door The Athletic beschreven als een 'geliefde' speler bij Manchester City, die met name vanwege zijn veelzijdigheid bruikbaar is voor Pep Guardiola. Vorig seizoen werd hij ingezet als linksback en als centrumverdediger, terwijl hij ook als defensieve middenvelder uit de voeten kan. De 27-jarige Nederlander staat nog drie jaar onder contract in het Etihad Stadium. 

Zijn inzetbaarheid als linksback kan van waarde zijn vanwege een mogelijk vertrek van Oleksandr Zinchenko, die wordt begeerd door Arsenal. Wel hoopt Manchester City zich te versterken met Marc Cucurella, de linksback van Brighton & Hove Albion. Chelsea zoekt ondertussen verder naar versterking voor de achterhoede. De Londenaren zijn in gesprek met Paris Saint-Germain over de mogelijke komst van Presnel Kimpembe.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.