Moeizaam herstel Inter op kunstgras in Moskou

Internazionale herstelde zich van de valse start in de Champions League. Na de 1-0 nederlaag tegen Trabzonspor in San Siro werd CSKA Moskou op eigen veld geklopt (2-3).

Claudio Ranieri, die nog geen beroep kon doen op Wesley Sneijder, debuteerde zaterdag met een 3-1 zege op Bologna als trainer van Internazionale. In Moskou vervolgde zijn ploeg de weg naar eerherstel, al ging het opnieuw niet van harte.

Halverwege de eerste helft leek er geen vuiltje aan de lucht voor Inter. Met dank aan keeper Vladimir Gabulov stond de 0-1 al na zes minuten op het scorebord. De vervanger van de geblesseerde Igor Akinfeev ging in de fout bij een corner van Ricardo Álvarez. Lucío profiteerde.

Giampaolo Pazzini verdubbelde na 23 minuten de voorsprong van Inter. Yuto Nagatomo stond met zijn actie door de benen bij Aleksei Berezutski aan de basis van de tweede treffer van Internazionale.

Door de achterstand gedwongen begon daarna CSKA Moskou zich te herrijzen. In de blessuretijd van de eerste helft leidde dat tot de aansluitingstreffer van Alan Dzagoev, al ging Inter-keeper Julio Cesar niet vrijuit bij de vrije trap van de Russische middenvelder.

Ook na rust had CSKA Moskou het initiatief. Tot veel kansen leidde dat niet, maar een stief kwartiertje voor het einde tekende Vágner Love voor de gelijkmaker. De vreugde bij CSKA Moskou was van korte duur. Binnen een minuut had Mauro Zárate Inter weer op een voorsprong geholpen en op weg naar eerherstel. Foto: VI Images